Home
Exams
SSC CGL MCQs
Page 3
43000+ Important MCQs for SSC CGL
43000+ MCQs for SSC CGL are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning SSC CGL MCQ Questions.
Learn SSC CGL MCQs with answers [Page 3 of Department 167]
21) When an organism protects itself by camouflaging, the phenomenon is termed
(A) Succession
(B) commensalism
(C) Mimicry
(D) symbiosis
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
22) Statement
I: Complex tissue is made up of more than one type of cells. Statement
II: Meristems are examples of permanent tissue.
(A) Statement I is correct, but Statement II is incorrect.
(B) Both statements I & II are incorrect.
(C) Both statements I & II are correct.
(D) Statement I is incorrect, but Statement II is correct
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
23) Comma-shaped bacteria are known as
(A) lophotrichous
(B) coccus
(C) Vibrio
(D) Spiral
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
24) DNA molecules are composed of deoxyribonucleotides of
(A) Adenine, guanine and cytosine
(B) Adenine and guanine
(C) Adenine, guanine, cytosine and thymine
(D) None of the above
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
25) Scurvy is a disease of
(A) eyes
(B) liver
(C) Hair
(D) Skin
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
26) The term 'translation' refers to
(A) the synthesis of RNA according to a DNA sequence
(B) the excision and re-integration of a DNA fragment
(C) the synthesis of a polypeptide according to an RNA sequence
(D) a specific type of DNA
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
27) Saprophytes are the organisms which depend for food on
(A) inorganic chemical compounds
(B) living plants
(C) living animals
(D) dead & decaying material
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
28) Which among the given occurred first -
(A) Guglielmo Marconi sent out the 1st wireless signals
(B) Max Planck unveiled the Quantum Theory
(C) Albert Einstein propounded the General Theory of Relativity
(D) Wright Brothers successfully flew an aircraft
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
29) Which among the given is used by green plants for the manufacture of sugar?
(A) Sunlight
(B) Water
(C) Carbon dioxide
(D) All of the above
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
30) Addition of suitable impurities into semiconductor, is called
(A) Mixing
(B) Doping
(C) Forming
(D) Diluting
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of SSC CGL Department : 167 | Page : 3
Jump to Go
TAGs: SSC CGL mcqs, important SSC CGL mcqs, important SSC CGL questions,
SSC CGL questions, mcq for SSC CGL, important mcq for SSC CGL, mcqs for SSC CGL, mcq questions for SSC CGL, mcq question for SSC CGL, prepare online for SSC CGL