Home
Exams
SSC CGL MCQs
Page 20
43000+ Important MCQs for SSC CGL
43000+ MCQs for SSC CGL are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning SSC CGL MCQ Questions.
Learn SSC CGL MCQs with answers [Page 20 of Department 167]
191) Which of the following crops is regarded as a plantation crop?
(A) Coconut
(B) Cotton
(C) Sugarcane
(D) Rice
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
192) Which of the following countries leads in the production of aluminium and its products in the world?
(A) Australia
(B) France
(C) India
(D) USA
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
193) The natural region which holds the Indian subcontinent is
(A) equatorial climate change region
(B) hot deset
(C) monsoon
(D) mediterranean
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
194) The most ideal region for the cultivation of cotton in India is
(A) the Brahmaputra valley
(B) the Indo-Gangetic valley
(C) the Deccan plateau
(D) the Rann of Kutch
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
195) Which of the following types of soil are mostly confined to river basins and coastal plains of India?
(A) Alluvial soils
(B) Black soils
(C) Laterite soils
(D) Red soils
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
196) The two states of India, most richly endowed with iron ore, are
(A) Bihar and Orissa
(B) Madhya Pradesh and Orissa
(C) Bihar and West Bengal
(D) Madhya Pradesh and West Bengal
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
197) The most fertile region of India is
(A) the Himalayas
(B) the central Highlands
(C) the Indo-Gangetic plain
(D) peninsular plateau
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
198) Which of the following groups accounts for over 90 per cent of India's annual coal production?
(A) Bihar, Orissa and West Bengal
(B) Bihar, Orissa and Madhya Pradesh
(C) Orissa, Madhya Pradesh and Tamil Nadu
(D) West Bengal, Madhya Pradesh and Tamil Nadu
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
199) The significant shifts in Indian agriculture during green revolution include
(A) non-food grains reported some spectacular progress and shift in the cropping pattern
(B) major food grains, in the eastern regions productions decreased and in the northern states increased
(C) both (a) and (b)
(D) None of the above
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
200) Find the correctly spelt word.
(A) Millonare
(B) Millionaire
(C) Millionare
(D) Millonaire
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of SSC CGL Department : 167 | Page : 20
Jump to Go
TAGs: SSC CGL mcqs, important SSC CGL mcqs, important SSC CGL questions,
SSC CGL questions, mcq for SSC CGL, important mcq for SSC CGL, mcqs for SSC CGL, mcq questions for SSC CGL, mcq question for SSC CGL, prepare online for SSC CGL