43000+ Important MCQs for SSC CGL

43000+ MCQs for SSC CGL are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning SSC CGL MCQ Questions.


Learn SSC CGL MCQs with answers [Page 11 of Department 167]

P

Pritvik • 5.07K Points
Tutor III English

101) Arrange these sentence in correct order:
1. Venice is a strange city.
P. There are about 400 odd bridges connecting the islands of Venice.
Q. There are no motor cars, no horses and no buses there.
R. These small islands are close to one another.
S. It is not one island but a hundred islands.
6. This is because Venice has no streets.

  • (A) SRPQ
  • (B) PSRQ
  • (C) RQPS
  • (D) QSRP
Correct Answer - Option (A)

Explanation :

The correct grammatically formation ordering of words are given below :-
Venice is a strange city. It is not one island but a hundred islands.These small islands are close to one another. There are about 400 odd bridges connecting the islands of Venice. There are no motor cars, no horses and no buses there. This is because Venice has no streets.

P

Pritvik • 5.07K Points
Tutor III English

102) Arrange these sentence in correct order:
1. The most vulnerable section of the society are the students.
P. Revolutionary and new fledged ideas have a great appeal to them.
Q. Agitations may be non-violent methods of protest.
R. They cannot resist the charm of persuasion.
S. They are to be taught that without discipline they cannot get proper education.
6. However if these become violent, the antisocial elements get encouraged and they put all proper working out of gear.

  • (A) PRSQ
  • (B) RSQP
  • (C) SRPQ
  • (D) RPQS
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

P

Pritvik • 5.07K Points
Tutor III English

103) Arrange these sentence in correct order:
1. This was an important day for Alattook.
P. It was a cold day, but Alatook would be warm.
Q. For the first time he was going to hunt seals alone.
R. First he put on his fur-lined jacket.
S. Then he put on mittens and boots of deerskin to protect his hands and feet from the cold.
6. Finally he picked up the gun he had cleaned so carefully the day before.

  • (A) PQRS
  • (B) QPRS
  • (C) PRSQ
  • (D) QRPS
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

B

Babita • 8.10K Points
Tutor III English

104) Chane the voice:
The servant will execute all orders promptly.

  • (A) All orders will be executed promptly by the servant.
  • (B) All orders will have to be executed promptly by the servant.
  • (C) All orders should be executed promptly by the servant.
  • (D) All orders would be executed promptly by the servant.
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

B

Babita • 8.10K Points
Tutor III English

105) Chane the voice:
My father will write a letter.

  • (A) A letter is written by my father.
  • (B) A letter was written by my father.
  • (C) A letter will be written by my father.
  • (D) A letter will have been written by my father.
Correct Answer - Option (C)

Explanation :

Use structure “subject + auxiliary + past participle + by + object + others”
As per the given above sentence is given in Passive Voice.
A letter will be written by my father.
Therefore ,required answer will be option C .

B

Babita • 8.10K Points
Tutor III English

106) Chane the voice:
Some people were helping the wounded woman.

  • (A) The wounded woman was helped by some people?
  • (B) The wounded woman was being helped by some people.
  • (C) The wounded woman is being helped by some people.
  • (D) The wounded is helped by some people.
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

B

Babita • 8.10K Points
Tutor III English

107) Chane the voice:
The principal will announce the results.

  • (A) The results will have announced by the principal.
  • (B) The results were announced by the principal.
  • (C) The results will be announced by the principal.
  • (D) The results are announced by the principal.
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

B

Babita • 8.10K Points
Tutor III English

108) Chane the voice:
My mother bakes cakes.

  • (A) My mother is baking a cake.
  • (B) A-cake is being baked by my mother.
  • (C) Cakes are baked by my mother.
  • (D) A cake was baked by my mother.
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

B

Babita • 8.10K Points
Tutor III English

109) Chane the voice:
Everyone praises good men.

  • (A) veryone give praises to good men.
  • (B) Good men are given praises by everyone.
  • (C) Good men are being given praises by everyone.
  • (D) Good men are praised by everyone.
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

B

Babita • 8.10K Points
Tutor III English

110) Chane the voice:
Who wrote it?

  • (A) By who might it be written?
  • (B) By whom was it written?
  • (C) By who would it be written?
  • (D) By who will it be written?
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of SSC CGL Department : 167 | Page : 11

Jump to

TAGs: SSC CGL mcqs, important SSC CGL mcqs, important SSC CGL questions, SSC CGL questions, mcq for SSC CGL, important mcq for SSC CGL, mcqs for SSC CGL, mcq questions for SSC CGL, mcq question for SSC CGL, prepare online for SSC CGL