Home
Exams
SSC MCQs
Page 13
48000+ Important MCQs for SSC
48000+ MCQs for SSC are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning SSC MCQ Questions.
Learn SSC MCQs with answers [Page 13 of Department 70]
121) 31, 29, 24, 22, 17, ... What number should come next?
(A) 12
(B) 13
(C) 14
(D) 15
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
122) 1.5, 2.3, 3.1, 3.9, ... What number should come next?
(A) 4.2
(B) 4.4
(C) 4.7
(D) 5.1
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
123) 14, 28, 20, 40, 32, 64, ... What number should come next?
(A) 52
(B) 56
(C) 96
(D) 128
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
124) In which of the following states / Union Territories, Burzahom culture existed?
(A) Rajasthan
(B) Jammu & Kashmir
(C) Maharastra
(D) Gujarat
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
125) Which of the following is associated with Megaliths?
(A) Painted Grey Ware
(B) Black-and-Red Ware
(C) Northern Black Polished Ware
(D) Black-and-Red Ware
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
126) The chief of Rig Vedic tribal society was known as?
(A) Mahisi
(B) Gopati
(C) Kulapa
(D) None of the
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
127) What was the other name of dasas during the Rig Vedic period?
(A) A-vrata
(B) Yadu
(C) Turvasha
(D) Druhyu
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
128) Which of the following was considered aghnya?
(A) Cow
(B) Cattle
(C) Horse
(D) Elephant
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
129) How many Upanishads are there?
(A) 100
(B) 104
(C) 106
(D) 108
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
130) The Puranas are divided into how many Mahapuranas?
(A) 12
(B) 16
(C) 18
(D) 25
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of SSC Department : 70 | Page : 13
Jump to Go
TAGs: SSC mcqs, important SSC mcqs, important SSC questions,
SSC questions, mcq for SSC, important mcq for SSC, mcqs for SSC, mcq questions for SSC, mcq question for SSC, prepare online for SSC