Home
Exams
SSC MCQs
Page 16
48000+ Important MCQs for SSC
48000+ MCQs for SSC are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning SSC MCQ Questions.
Learn SSC MCQs with answers [Page 16 of Department 70]
151) Synonym of - VENT
(A) Opening
(B) Stodge
(C) End
(D) Past
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
152) Synonym of - AUGUST
(A) Common
(B) Ridiculous
(C) Dignified
(D) Petty
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
153) Synonym of - CANNY
(A) Obstinate
(B) Handsome
(C) Clever
(D) Stout
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
154) Synonym of - WARRIOR
(A) Soldier
(B) Sailor
(C) Pirate
(D) Spy
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
155) Synonym of - DISTANT
(A) Far
(B) Removed
(C) Reserved
(D) Separate
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
156) The most important craftsman in the Vedic period was the
(A) blacksmith
(B) goldsmith
(C) carpenter
(D) barber
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
157) Which of the following contains the famous Gayatri Mantra?
(A) Rigveda
(B) Samaveda
(C) Kathopanishad
(D) Aitareya Brahmana
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
158) The Sage who is said to have Aryanised South India, was
(A) Yagnavalkya
(B) Vashistha
(C) Agastya
(D) Vishwamitra
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
159) The only Veda to have been rendered musically is
(A) The Rig Veda
(B) The Sama Veda
(C) The Yajur Veda
(D) The Atharva Veda
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
160) From where the famous 'Gayatri Mantra' has been taken?
(A) Yajur veda
(B) Atharva Veda
(C) Rig Veda
(D) Sarna Veda
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of SSC Department : 70 | Page : 16
Jump to Go
TAGs: SSC mcqs, important SSC mcqs, important SSC questions,
SSC questions, mcq for SSC, important mcq for SSC, mcqs for SSC, mcq questions for SSC, mcq question for SSC, prepare online for SSC