Home
Exams
SSC MCQs
Page 9
48000+ Important MCQs for SSC
48000+ MCQs for SSC are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning SSC MCQ Questions.
Learn SSC MCQs with answers [Page 9 of Department 70]
81) Change the speech:
The king said, “My force will protect the kingdom.”
(A) The king said that his force would protect the kingdom.
(B) The king said that the king's force will protect the kingdom.
(C) The king ordered that our force should protect the kingdom.
(D) The king commanded that his force will be protected the kingdom.
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
82) Change the speech:
He said, “I have read this novel.”
(A) He said that he had read that novel.
(B) He said that he read that novel.
(C) He said that he had read this novel.
(D) He said that he has read this novel
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
83) Change the speech:
“You did not return your book yesterday,” said the librarian.
(A) The librarian said that he had not returned his book yesterday.
(B) The librarian said that you had not returned your book Yesterday.
(C) The librarian-said the book not been returned the previous day.
(D) The librarian said that he had not returned his book the previous day.
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
84) What day was Tuesday in March 2011?
(A) 2 March
(B) 7 March
(C) 15 March
(D) 30 March
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
85) Which of the following calendar years is similar to the calendar of the year 2003?
(A) 2009
(B) 2010
(C) 2012
(D) 2014
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
86) Today is Tuesday. What day will it be 62 days from today?
(A) Wednesday
(B) Tuesday
(C) Monday
(D) Sunday
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
87) On which date was the first Monday in July 2007?
(A) 1 July
(B) 2 July
(C) 3 July
(D) 5 July
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
88) Which day of the week was on 8 November 2018?
(A) Friday
(B) Saturday
(C) Sunday
(D) Thursday
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
89) What day was October 19, 2000?
(A) Tuesday
(B) Thursday
(C) Friday
(D) Saturday
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
90) Ram was born on 2 January 1946. What day of the week was that?
(A) Monday
(B) Tuesday
(C) Wednesday
(D) Friday
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of SSC Department : 70 | Page : 9
Jump to Go
TAGs: SSC mcqs, important SSC mcqs, important SSC questions,
SSC questions, mcq for SSC, important mcq for SSC, mcqs for SSC, mcq questions for SSC, mcq question for SSC, prepare online for SSC