Home
Exams
SSC MCQs
Page 7
48000+ Important MCQs for SSC
48000+ MCQs for SSC are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning SSC MCQ Questions.
Learn SSC MCQs with answers [Page 7 of Department 70]
61) Change the speech:
She said to me, “It has been raining heavily and you cannot go.”
(A) She told me that is had been raining heavily and I could not go.
(B) She told me that it was raining heavily and I could not go.
(C) She told me that it has been raining heavily and I could not go.
(D) She told me that it is raining heavily and I could not go
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
62) Change the speech:
The convict said, “Let me speak freely please,”
(A) The convict suggested that he must be allowed to speak freely
(B) The convict requested that he must be allowed to speak freely
(C) The convict requested that he be allowed to speak freely
(D) The convict proposed that he might be allowed to speak freely
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
63) Change the speech:
“Be careful; the steps are very slippery,” I warned him.
(A) I warned him to be careful as the steps were very slippery
(B) I warned him to be careful as the steps are very slippery
(C) I warned him to be careful and steps were very slippery
(D) I told him to be careful and the steps are very slippery
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
64) Change the speech:
The boss said to his secretary, “Did you discuss this matter with the manager?”
(A) The boss asked his secretary whether he discussed that matter with the manager.
(B) The boss asked his secretary if you have discussed that matter ll.ith the manager.
(C) The boss asked his secretary if he had discussed that matter with the manager.
(D) The boss asked his secretary whether he has discussed that matter with the manager.
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
65) Change the speech:
He said, “The government is writing letters,”
(A) He said that the government is writing letters.
(B) He said that the government was writing letters.
(C) He said that the government will write letters.
(D) He said that the government wrote letters.
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
66) Change the speech:
He said, “What a lovely voice she has!”
(A) He exclaimed that she had a very lovely voice.
(B) He exclaimed that she has a very lovely voice.
(C) He exclaimed that she did not have a lovely voice.
(D) He exclaimed that she does not have a lovely voice.
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
67) Change the speech:
The teacher said to him, “is not poverty a curse?”
(A) The teacher asked him if poverty was not a curse.
(B) The teacher asked him was poverty not a curse.
(C) The teacher asked him whether poverty is not a curse.
(D) The teacher asked him is poverty not a curse.
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
68) Change the speech:
“I will put this key here”, said the caretaker.”
(A) The caretaker said that he will put the key there.
(B) The caretaker says that he would put the key here.
(C) The caretaker said that he would put the key there.
(D) The caretaker says that he would put the key there.
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
69) Change the speech:
The Technician told us how to maintain the machine in good working order.
(A) The technician said to us, “This is how you maintained the machine in good working order.”
(B) The technician said to us, "That is how you maintained the machine in good working order.”
(C) The technician said, “This is how you maintain the machine in good working order.”
(D) The technician said to us, “There is how you maintained the machine in good working order.”
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
70) Change the speech:
The commander said, “Let the gates be left open.”
(A) The commander wanted that the gates be left open.
(B) The commander ordered that the gates will be left open.
(C) The commander ordered for the gates to be left open.
(D) The commander ordered that let the gates be left open.
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of SSC Department : 70 | Page : 7
Jump to Go
TAGs: SSC mcqs, important SSC mcqs, important SSC questions,
SSC questions, mcq for SSC, important mcq for SSC, mcqs for SSC, mcq questions for SSC, mcq question for SSC, prepare online for SSC