Home
Exams
SSC MCQs
Page 5
48000+ Important MCQs for SSC
48000+ MCQs for SSC are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning SSC MCQ Questions.
Learn SSC MCQs with answers [Page 5 of Department 70]
41) Improve the bracket part if needed:
She insisted ( to go ) there, though her husband cautioned her on it.
(A) on going
(B) upon going
(C) going
(D) No improvement
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
42) Improve the bracket part if needed:
He was a hopeless doctor ( if ever I saw ) one.
(A) if I ever saw
(B) if I saw
(C) if l see
(D) No improvement
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
43) Improve the bracket part if needed:
the revolt of 1857 happened (during the rein) of Bahadur Shah Zafar
(A) in there in off
(B) in the reign of
(C) during the reign of
(D) No improvement
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
44) Improve the bracket part if needed :
If I were you (I’d kill) him.
(A) I will kill
(B) I should kill
(C) I must kill
(D) No improvement
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
45) Improve the bracket part if needed::
A nand pump is very easy to work and it (can be fitted) in every house.
(A) can be fits
(B) could be fitting
(C) can be fitting
(D) No improvement
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
46) Improve the bracket part if needed:
Honesty is (more superior than) riches.
(A) far superior than
(B) more superior to
(C) superior to
(D) No improvement
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
47) Improve the bracket part if needed:
To (emend) a piece of written means to remove mistakes from it.
(A) amend
(B) edit
(C) rephrase
(D) No improvement
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
48) Improve the bracket part if needed:
The Louvre, a (museum known to everyone in the world), is in Paris.
(A) a world-famous museum
(B) a world-renowned museum
(C) a globally known museum
(D) No improvement
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
49) Improve the bracket part if needed:
I started ( lending ) books from the library.
(A) borrowing
(B) lending of
(C) loan of
(D) No improvement
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
50) Improve the sentence if needed:
Beside cricket Rahul plays tennis well.
(A) Beside, Rahul plays cricket and tennis as well.
(B) Besides cricket Rahul plays tennis as well.
(C) Besides, Rahul plays cricket and tennis as well.
(D) No improvement
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of SSC Department : 70 | Page : 5
Jump to Go
TAGs: SSC mcqs, important SSC mcqs, important SSC questions,
SSC questions, mcq for SSC, important mcq for SSC, mcqs for SSC, mcq questions for SSC, mcq question for SSC, prepare online for SSC