Home
Exams
SSC MCQs
Page 2
48000+ Important MCQs for SSC
48000+ MCQs for SSC are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning SSC MCQ Questions.
Learn SSC MCQs with answers [Page 2 of Department 70]
11) In a certain code language, “he is game” is written as “@#*”, “good game play” is written as “$*&”and “play that hard” is written as “!$%”.How is “good” written in that code language?
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
12) Change the speech:
He said, ‘I want this book.’
(A) He said that he has wanted that book.
(B) He said that I wanted that book.
(C) He said that he had wanted that book.
(D) He said that he wanted that book.
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
13) Change the speech:
Ajay said, ‘Saran may sing.’
(A) Ajay said that Saran might be singing.
(B) Ajay said that Saran might be sung.
(C) Ajay said that Saran might be sing.
(D) Ajay said that Saran might sing.
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
14) Change the speech:
He said, ‘I will be writing to him soon.’
(A) He said that he would be writing to him soon.
(B) He said that he would be written to him soon.
(C) He told that he will be writing to him soon.
(D) He said that I would be writing to him soon.
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
15) Change the speech:
I shall say, ‘Radha has come.’
(A) I shall say that Suganya has come.
(B) I shall say that Suganya have come.
(C) I should say that Suganya had come.
(D) I shall say that Suganya had come.
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
16) Change the speech:
Prasanna said, ‘Honesty is the best policy.’
(A) Prasanna said that honesty is the best policy.
(B) Prasanna told that honesty has the best policy.
(C) Prasanna said that honesty has been the best policy.
(D) Prasanna told that honesty was the best policy.
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
17) Change the speech:
The teacher said, ‘What is the matter’?
(A) The teacher asked what the matter is.
(B) The teacher asked what the matter had been.
(C) The teacher asked what was the matter.
(D) The teacher asked what the matter was.
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
18) Change the speech:
She said, ‘Hello, You are here!’
(A) She is surprised to see him here.
(B) She was amazed to see you there.
(C) She was surprised to see him there.
(D) She was surprised to see you there.
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
19) Change the speech:
He said to his servant, ‘Go away at once.’
(A) He requested his servant to go away at once.
(B) He asked his servant to go away at once.
(C) He asked his servant if go away at once.
(D) He ordered his servant to go away at once.
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
20) Change the speech:
The teacher said to me, ‘Work hard.’
(A) The teacher asked me to work hard.
(B) The teacher advised me to work hard.
(C) The teacher ordered me to work hard.
(D) The teacher requested me to work hard.
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of SSC Department : 70 | Page : 2
Jump to Go
TAGs: SSC mcqs, important SSC mcqs, important SSC questions,
SSC questions, mcq for SSC, important mcq for SSC, mcqs for SSC, mcq questions for SSC, mcq question for SSC, prepare online for SSC