Home
Exams
SSC MCQs
Page 3
48000+ Important MCQs for SSC
48000+ MCQs for SSC are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning SSC MCQ Questions.
Learn SSC MCQs with answers [Page 3 of Department 70]
21) Change the speech:
He said, ‘Bravo! You have done well.’
(A) He applauded him saying that I had done well.
(B) He exclaimed saying him that he has done well.
(C) He exclaimed him saying that he has done well.
(D) He applauded him saying that he had done well.
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
22) First CAD system called Auto CAD for the PCs was announced it?
(A) AT & T Corp
(B) Autodesk Inc.
(C) Rota India Ltd.
(D) Intel corn
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
23) LAN stands for
(A) Lane Area Network
(B) Local Area Network
(C) Local Army Network
(D) Local Area Networking
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
24) Connectivity for a new computer means
(A) Connecting a mouse, a keyboard and a printer all essential hardware pieces for the average user
(B) Having a modem and/or network connection to communicate with other computers
(C) Allow a printer to be connected to it
(D) Software permanently available ill the computer
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
25) Which process checks to ensure the components of the computer are operating and connected properly?
(A) Editing
(B) Saving
(C) Processing
(D) Booting
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
26) When was punched-card equipment used for the first time to process the British census?
(A) 1907
(B) 1910
(C) 1911
(D) 1914
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
27) Who introduced the first file server LAN called Netware?
(A) Digital Equipment corprn in 1988
(B) Novel inc. in 1983
(C) Lotus Development corprn in 1983
(D) Wang labs inc in 1982
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
28) The system unit
(A) is the container that houses electronic components
(B) is a combination of hardware and software
(C) controls and manipulates data
(D) does the arithmetic operation
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
29) A fault in a computer program, which prevents it from working correctly. What is it known as?
(A) Booting
(B) Swarm
(C) Bug
(D) None of these
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
30) A storage device that stores the same data on several different disks so if one gets damaged, another one will have the same data is referred to as
(A) RAID
(B) Magnetic tape
(C) Magnetic disk
(D) Floppy disk
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of SSC Department : 70 | Page : 3
Jump to Go
TAGs: SSC mcqs, important SSC mcqs, important SSC questions,
SSC questions, mcq for SSC, important mcq for SSC, mcqs for SSC, mcq questions for SSC, mcq question for SSC, prepare online for SSC