Home
Exams
SSC MCQs
Page 4
48000+ Important MCQs for SSC
48000+ MCQs for SSC are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning SSC MCQ Questions.
Learn SSC MCQs with answers [Page 4 of Department 70]
31) In a spreadsheet, the point at which a column and a row intersect is called a
(A) Container
(B) Cell
(C) Box
(D) Grid
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
32) Which type of software is used in the design of products, structures, civil engineering drawing and maps?
(A) Painting programs
(B) Drawing programs
(C) Desktop programs
(D) CAD programs
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
33) What are dos, doc and html examples of?
(A) Protocols
(B) Domains
(C) Extensions
(D) Database
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
34) ____ is a set symbols, keywords and set of rules to construct statement.
(A) Syntax
(B) Assemble
(C) Programming language
(D) Computer program
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
35) The combination of operating system and processor in a computer is referred to a computer
(A) Minimum requirements
(B) Platform
(C) Specifications
(D) Firmware
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
36) All of the logical and numerical and mathematical calculations done by the computer happen in/on the ____
(A) SMPS
(B) Memory
(C) Mother board
(D) System board
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
37) Improve the bracket part if needed.
The aggressive response after the peace summit (made no sense of) the call for moderation.
(A) made nonsense of
(B) made no sense to
(C) make no sense to
(D) No improvement
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
38) Improve the bracket part if needed.
One night they sank through the shiny water, and for the first time (since he has known them, began to quickly swim.)
(A) he had known them, began to swim quickly
(B) he have known them, begin to quickly swim
(C) he knew them, began to swim quickly
(D) No improvement
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
39) Improve the bracket part if needed:
was greatly shocked by the most (ruthless) murder.
(A) loathsome
(B) shocking
(C) gruesome
(D) No improvement
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
40) Improve the bracket part if needed;
Having run (here and there) in rage, he stood defeated, his cries suppressed into sobs.
(A) to and fro
(B) helter-skelter
(C) far and wide
(D) No improvement
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of SSC Department : 70 | Page : 4
Jump to Go
TAGs: SSC mcqs, important SSC mcqs, important SSC questions,
SSC questions, mcq for SSC, important mcq for SSC, mcqs for SSC, mcq questions for SSC, mcq question for SSC, prepare online for SSC