48000+ Important MCQs for SSC

48000+ MCQs for SSC are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning SSC MCQ Questions.


Learn SSC MCQs with answers [Page 8 of Department 70]

I

Indresh Gehalot • 10.11K Points
Tutor II English

71) Change the speech:
Dr. Ratan said to the patient, “Take light food and do not go out in the Sun.”

  • (A) Dr. Ratan advised the patient to take light food and do not go out in the Sun.
  • (B) Dr. Ratan advised the patient to take light food and not to go out in the Sun.
  • (C) Dr. Ratan advised the patient to take light food and to do not go out in the Sun.
  • (D) Dr. Ratan advised the patient to take light food and not go out in the Sun.
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

I

Indresh Gehalot • 10.11K Points
Tutor II English

72) Change the speech:
Thomas said that he would meet Andy the following Monday and asked if r O’clock suited him.

  • (A) Thomas said to Andy, “Andy, I would meet you the following Monday. Will 1 O'clock suit you?”
  • (B) Thomas said to Andy, “Andy, I will have to meet you the following Monday. Is 1 O'clock suiting you?”
  • (C) Thomas said to Andy, “Andy, I am going to meet you the following Monday. Does 1 O'clock suit you?”
  • (D) Thomas said to Andy, “I will meet you the following Monday. Will 1 O'clock suit you?”
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

I

Indresh Gehalot • 10.11K Points
Tutor II English

73) Change the speech:
The master said that he would see me the next day.

  • (A) “I will see.you tomorrow, “said the master.
  • (B) “I will be seeing you tomorrow,” said the master.
  • (C) “Tomorrow I will see you, “says the master.
  • (D) “You will be seen by me tomorrow, “said the master.
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

I

Indresh Gehalot • 10.11K Points
Tutor II English

74) Change the speech;
He said, “I was doing it.”

  • (A) He said that he has done it.
  • (B) He said that he did it.
  • (C) He said that he had been doing it.
  • (D) He said that he had done it.
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

I

Indresh Gehalot • 10.11K Points
Tutor II English

75) Change the speech:
Sita said, “I may go there.”

  • (A) Sita said that she might go there.
  • (B) Sita says that she is going there.
  • (C) Sita says that she may go there.
  • (D) Sita said that she will go there.
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

I

Indresh Gehalot • 10.11K Points
Tutor II English

76) Change the speech:
She yelled “Please help me.”

  • (A) She yelled at one for some help.
  • (B) She yelled for someone to help
  • (C) She yelled for someone to help her.
  • (D) She yelled at someone to help her.
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

I

Indresh Gehalot • 10.11K Points
Tutor II English

77) Change the speech:
She said to me, “I’m going shopping. Can I get you something?”

  • (A) She said he was going shopping and said to me if I wanted something
  • (B) She said she was going shopping and asked if I wanted something
  • (C) She said she was going shopping and asked if she could get me something
  • (D) She said she is going shopping and asked if she could get me something
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

I

Indresh Gehalot • 10.11K Points
Tutor II English

78) Change the speech:
“Call the witness,”said the magistrate.

  • (A) The magistrate requested to call the witness
  • (B) The magistrate begged for calling the witness
  • (C) The magistrate ordered to call the witness
  • (D) The magistrate prayed to cail the witness
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

I

Indresh Gehalot • 10.11K Points
Tutor II English

79) Change the speech:
John said to me, “Where have you been last night?”

  • (A) John asked me where had I been the previous night
  • (B) John asked me where I have been the previous night
  • (C) John asked me where I am the previous night
  • (D) John asked me where I had been the previous night.
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

I

Indresh Gehalot • 10.11K Points
Tutor II English

80) Change the speech:
The teacher asked the student when he would submit his assignment.

  • (A) The teacher said to the student, “When will you submit your assignment?”
  • (B) The teacher asked the student, “When will you submit his assignment?"
  • (C) The teacher asked the student, “When would you submit his assignment?"
  • (D) The teacher asked the student, "When would he submit his assignment?"
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of SSC Department : 70 | Page : 8

Jump to

TAGs: SSC mcqs, important SSC mcqs, important SSC questions, SSC questions, mcq for SSC, important mcq for SSC, mcqs for SSC, mcq questions for SSC, mcq question for SSC, prepare online for SSC