Home
Exams
UPSC MCQs
Page 13
21000+ Important MCQs for UPSC
21000+ MCQs for UPSC are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning UPSC MCQ Questions.
Learn UPSC MCQs with answers [Page 13 of Department 86]
121) Poultry Industry is related to ___________ Revolution.
(A) Gold Revolution
(B) Silver Revolution
(C) Dimond Revolution
(D) White Revolution
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
122) Violet Revolution is concerned with __________.
(A) Woolen Products
(B) Oil Products
(C) Cotton Products
(D) Silk Products
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
123) Pharmaceuticals is related to____________ Revolution.
(A) Yellow Revolution
(B) Purple Revolution
(C) Red Revolution
(D) Pink Revolution
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
124) Golden Revolution is concerned with ___________.
(A) Vegetables
(B) Oil Seeds
(C) Fruits
(D) Cotton
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
125) Brown Revolution is Concerned with
(A) Meat
(B) Potato
(C) Leather
(D) Wool
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
126) Potato production related to __________ Revolution.
(A) Round
(B) Triangle
(C) Brown
(D) Oval
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
127) Black Revolution is concerned with _________.
(A) Oil seeds
(B) Crude oil
(C) grapes
(D) Coal
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
128) Red Revolution is concerned with
(A) Carrot
(B) Fishes
(C) Apple and Meat
(D) Meat and Tomatoes
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
129) Golden Fibre Revolution is related to__________.
(A) Cotton Production
(B) Jute Production
(C) Wheat
(D) Silk Production
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
130) Green Revolution is concerned with
(A) Vegetables
(B) Aqua Culture
(C) Siri Culture
(D) Agriculture
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of UPSC Department : 86 | Page : 13
Jump to Go
TAGs: UPSC mcqs, important UPSC mcqs, important UPSC questions,
UPSC questions, mcq for UPSC, important mcq for UPSC, mcqs for UPSC, mcq questions for UPSC, mcq question for UPSC, prepare online for UPSC