Home
Exams
UPSC MCQs
Page 16
21000+ Important MCQs for UPSC
21000+ MCQs for UPSC are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning UPSC MCQ Questions.
Learn UPSC MCQs with answers [Page 16 of Department 86]
151) Which one of the following plants does not process oxygen?
(A) Chlorella
(B) Sodium
(C) Calcium
(D) Mango
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
152) What causes the smell in onion and garlic?
(A) Potassium
(B) Sodium
(C) Sulfate
(D) Nitrogen
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
153) What is an atom made of?
(A) Calcium
(B) Oxygen
(C) Mitochondria
(D) None of these
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
154) Whose job is to purify the blood in the body?
(A) lungs
(B) nose
(C) ear
(D) Cell
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
155) Which disease is caused by the deficiency of protein. Identify it from the given options?
(A) Goitre
(B) Kwashiorkar
(C) Hypokalemia
(D) Dermatosis
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
156) Deficiency of Tocopherol leads to sterility in males and females. The chemical term for Tocopherol is ___?
(A) Vitamin B3
(B) Vitamin K
(C) Vitamin E
(D) Vitamin C
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
157) Which of the following microorganism cause hepatitis B?
(A) Virus
(B) Protozoa
(C) Bacteria
(D) None of the above
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
158) The weight of a person will be minimum at
(A) The North Pole
(B) The magnetic north Pole
(C) The Equator
(D) The center of the Earth
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
159) The Yarlung Zangbo river, in India, is also known as
(A) Ganga
(B) Brahmaputra
(C) Indus
(D) Mahanadi
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
160) Which is the largest freshwater lake in North -East India?
(A) Loktak Lake
(B) Dal Lake
(C) Chilika Lake
(D) Vembanad
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of UPSC Department : 86 | Page : 16
Jump to Go
TAGs: UPSC mcqs, important UPSC mcqs, important UPSC questions,
UPSC questions, mcq for UPSC, important mcq for UPSC, mcqs for UPSC, mcq questions for UPSC, mcq question for UPSC, prepare online for UPSC