Home
Exams
UPSC MCQs
Page 10
21000+ Important MCQs for UPSC
21000+ MCQs for UPSC are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning UPSC MCQ Questions.
Learn UPSC MCQs with answers [Page 10 of Department 86]
91) In order to restrict the freedom of the press, the British government passed "The Indian official secrets Act" in
(A) 1907
(B) 1904
(C) 1903
(D) 1896
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
92) The most outstanding representative of Militant Nationalist School of thought was
(A) Bal Gangadhar Tilak
(B) Bhagat Singh
(C) Bismil
(D) Lala Lajpat Rai
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
93) What is the name first Roman Emperor ?
(A) Claudius
(B) Augustus
(C) Caligula
(D) Nero
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
94) Who was the author of the "American Declaration of Independence" ?
(A) Jefferson
(B) Lafayette
(C) George Washington
(D) Thomas Paine
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
95) The Renaissance scientist who explained how planets moved around the sun was ?
(A) Kepler
(B) Rebelais
(C) Francis Bacorr
(D) Gutenberg
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
96) Who was the Emperor of Russia during Russia revolution ?
(A) Nicholas I
(B) Nicholas II
(C) Alexander I
(D) Alexander II
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
97) When was Bulkan War II fought ?
(A) 1912
(B) 1913
(C) 1914
(D) 1915
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
98) Vasco da Gama reached in India in he year ?
(A) 1495
(B) 1496
(C) 1497
(D) 1498
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
99) The International Date Line makes slight deviation from 180° meridian so that it ________
(A) Divides the land masses under the same administration
(B) Does not divide the Bering strait
(C) Does not divide a group of islands under the same administration
(D) Divides the Pacific Ocean into two equal halves
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
100) Tides are caused by the gravitational forces of
(A) Of Earth on Moon
(B) Of Earth on Sun
(C) Of Sun and Moon on Earth
(D) Of Moon on Earth
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of UPSC Department : 86 | Page : 10
Jump to Go
TAGs: UPSC mcqs, important UPSC mcqs, important UPSC questions,
UPSC questions, mcq for UPSC, important mcq for UPSC, mcqs for UPSC, mcq questions for UPSC, mcq question for UPSC, prepare online for UPSC