Reasoning MCQ Questions with answers

Here Important Reasoning MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.

Learn Reasoning mcqs in hindi here.

Learn Reasoning MCQs [Page 10 of Department 7]

R

Ranjeet • 34.60K Points
Instructor I Reasoning

91) Mohan was facing east. he walked 4 km forward and then after turning to his right walked 3 km.Again he turned to his right and walked 4 km. After this he turned back. Which direction was he facing at that time?

  • (A) East
  • (B) West
  • (C) North
  • (D) South
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Ranjeet • 34.60K Points
Instructor I Reasoning

92) A cyclist goes 30 km to North and then turning to East he goes 40 km. Again he turns to his right and goes 20 km. After this he turns to his right and goes 40 km. How far is from his starting point ?

  • (A) 40 km
  • (B) 50 km
  • (C) 25 km
  • (D) 10 km
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Ranjeet • 34.60K Points
Instructor I Reasoning

93) A direction pole was situated on the crossing. Due to an accident the pole turned in such a manner that the pointer which was showing East, started showing South. One traveler went to wrong direction thinking to be West. In what direction actually he was traveling?

  • (A) East
  • (B) South-West
  • (C) North
  • (D) South
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Ranjeet • 34.60K Points
Instructor I Reasoning

94) A man leaves from his office for his home. He walks towards East. After moving a distance of 20 m, he turns South and walks 10 m. Then he walks 35 m towards the west and further 5 m towards the north. He then turns towards east and walks 15 m. What is the straight distance (in metres) between his initial and final position?

  • (A) 0
  • (B) 5
  • (C) 10
  • (D) 11
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Ranjeet • 34.60K Points
Instructor I Reasoning

95) Kunal walks 10 km towards north. From there, he walks 6 km towards South. Then he walks 3 km towards east. How far and in which direction is he with reference to his starting point?

  • (A) 5 km, West
  • (B) 5 km, North-East
  • (C) 7 km, East
  • (D) 7 km, South-West
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Ranjeet • 34.60K Points
Instructor I Reasoning

96) Rohan walks a distance of 3 km towards north, then turns to his left and walks 2 km. He again turns left and walks for 3 km. At this point he turns to his left and walks for 3 km. How many kilometres is he from the starting point?

  • (A) 1 km
  • (B) 2 km
  • (C) 3 km
  • (D) 4 km
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Ranjeet • 34.60K Points
Instructor I Reasoning

97) One morning Udai and Vishal were talking to each other face to face at a crossing. If Vishal's shadow was exactly to the left of Udai, which direction was Udai facing?

  • (A) East
  • (B) West
  • (C) North
  • (D) South
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Ranjeet • 34.60K Points
Instructor I Reasoning

98) Y is in the East of X which is in the North of Z. If P is in the South of Z, then in which direction of Y, is P?

  • (A) North
  • (B) South
  • (C) South-East
  • (D) None
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Ranjeet • 34.60K Points
Instructor I Reasoning

99) If South-East becomes North, North-East becomes West and so on. What will West become?

  • (A) North-East
  • (B) North-West
  • (C) South-East
  • (D) South-West
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Madhu • 12.07K Points
Tutor II Reasoning

100) A man walks 5 km toward south and then turns to the right. After walking 3 km he turns to the left and walks 5 km. Now in which direction is he from the starting place?

  • (A) West
  • (B) South
  • (C) North-East
  • (D) South-West
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of Reasoning Department : 7 | Page : 10

Jump to

Tags: Reasoning mcqs, important mcqs of Reasoning, Reasoning important Reasoning mcqs, mcqs on Reasoning, important mcqs on Reasoning, mcqs of Reasoning

Attempt 600+ Quizzes on Reasoning

Download our easy to use, user friendly Android App from Play Store. And learn MCQs with one click.

Image