31000+ Important MCQs for CDS

31000+ MCQs for CDS are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning CDS MCQ Questions.


Learn CDS MCQs with answers [Page 13 of Department 111]

B

Babita • 8.10K Points
Tutor III Reasoning

121) Pointing to a girl in the photograph, Amar said, "Her mother's brother is the only son of my mother's father." How is the girl's mother related to Amar?

  • (A) Mother
  • (B) Sister
  • (C) Aunt
  • (D) Grandmother
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

122) Idioms and phrases for - To be old as the hills

  • (A) To be very ancient
  • (B) To be wise and learned
  • (C) To be old but foolish
  • (D) Not being worth the age
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

123) Idioms and phrases for - To play the gallery

  • (A) To work hard to achieve the best
  • (B) Trying to get appreciation from least intelligent people
  • (C) Use wrong means to achieve success
  • (D) To be able to do a work easily
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

124) Idioms and phrases for - To push somebody to the wall

  • (A) To force someone into a position where there is only one choice to make
  • (B) To humiliate him
  • (C) To heckle him
  • (D) To knock him down
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

125) Idioms and phrases for - To keep the wolf away from the door

  • (A) To keep away from extreme poverty
  • (B) To keep off an unwanted and undesirable person
  • (C) To keep alive
  • (D) To hold the difficulties and dangers in check
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

127) Change the speech:
He bade his love goodbye.

  • (A) He said, "Goodbye".
  • (B) He exclaimed, "Goodbye, love".
  • (C) He said, "Goodbye, my love".
  • (D) He wished his love, "Goodbye".
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

128) Change the speech:
"I would have been surprised if you had passed examination," said the former master.

  • (A) The former master said that it would have surprised him if I had passed.
  • (B) The former master said that he should be surprised if I had passed.
  • (C) The former master said that he would have been surprised if I had passed the examination.
  • (D) The former master was surprised if I passed the examination.
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

129) Change the speech:
The girl said, "How happy I am!"

  • (A) The girl exclaimed that she is very happy.
  • (B) The girl said that she is very happy.
  • (C) The girl exclaimed that she was very happy.
  • (D) The girl said how happy she was.
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

130) Change the speech:
Janet exclaimed that she had lost all her belongings at the airport that morning.

  • (A) Janet said, "I had to lose all my belongings at the airport this morning."
  • (B) Janet said, "I lost all my belongings at the airport that morning."
  • (C) Janet said, "I had lost all my belongings at the airport that morning."
  • (D) Janet said, "I lost all my belongings at the airport this morning."
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of CDS Department : 111 | Page : 13

Jump to

TAGs: CDS mcqs, important CDS mcqs, important CDS questions, CDS questions, mcq for CDS, important mcq for CDS, mcqs for CDS, mcq questions for CDS, mcq question for CDS, prepare online for CDS