31000+ Important MCQs for CDS

31000+ MCQs for CDS are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning CDS MCQ Questions.


Learn CDS MCQs with answers [Page 14 of Department 111]

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

131) Change the speech:
He said to me, "You need not worry."

  • (A) He said to me that he need not worry.
  • (B) He told me that I shall need not worry.
  • (C) He said to me that you need not worry.
  • (D) He assured me that I need not worry.
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

132) Change the voice:
Drafting a letter is a skill which can be acquired by you with a lot of practice.

  • (A) You may acquired the skill of drafting a letter with a lot of practice.
  • (B) Drafting a letter is a skill which you will acquire with a lot of practice.
  • (C) Drafting a letter is a skill which you could acquire with a lot of practice.
  • (D) Drafting a letter is a skill which you can acquire with a lot of practice.
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

133) Change the voice:
The telegraph wires have been cut.

  • (A) The telegraph wires have cut by someone.
  • (B) Someone has cut the telegraph wires.
  • (C) Someone has been cut the telegraph wires.
  • (D) Someone have cut the telegraph wires.
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

134) Change the speech:
He said to me, "What time do the offices close?"

  • (A) He wanted to know what time the offices close.
  • (B) He asked me what time did the offices close.
  • (C) He asked me what time the offices closed.
  • (D) He asked me what time the offices did close.
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Admin • 37.39K Points
Coach Math

135) Three pipes A, B and C can fill a tank from empty to full in 30 minutes, 20 minutes, and 10 minutes respectively. When the tank is empty, all the three pipes are opened. A, B and C discharge chemical solutions P, Q and R respectively. What is the proportion of the solution R in the liquid in the tank after 3 minutes?

  • (A) 5/11
  • (B) 6/11
  • (C) 7/11
  • (D) 8/11
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Admin • 37.39K Points
Coach Math

136) Pipes A and B can fill a tank in 5 and 6 hours respectively. Pipe C can empty it in 12 hours. If all the three pipes are opened together, then the tank will be filled in:

  • (A) 1 13/17 hours
  • (B) 2 8/11 hours
  • (C) 3 9/17 hours
  • (D) 4 1/2 hours
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Admin • 37.39K Points
Coach Math

137) A pump can fill a tank with water in 2 hours. Because of a leak, it took 2 1/3 hours to fill the tank. The leak can drain all the water of the tank in:

  • (A) 4 1/3 hours
  • (B) 7 hours
  • (C) 8 hours
  • (D) 14 hours
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Admin • 37.39K Points
Coach Math

138) Two pipes A and B can fill a cistern in 37.5 minutes and 45 minutes respectively. Both pipes are opened. The cistern will be filled in just half an hour, if the B is turned off after:

  • (A) 5 min.
  • (B) 9 min.
  • (C) 10 min.
  • (D) 15 min.
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Admin • 37.39K Points
Coach Math

139) A tank is filled by three pipes with uniform flow. The first two pipes operating simultaneously fill the tank in the same time during which the tank is filled by the third pipe alone. The second pipe fills the tank 5 hours faster than the first pipe and 4 hours slower than the third pipe. The time required by the first pipe is:

  • (A) 6 hours
  • (B) 10 hours
  • (C) 15 hours
  • (D) 30 hours
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Admin • 37.39K Points
Coach Math

140) Two pipes can fill a tank in 20 and 24 minutes respectively and a waste pipe can empty 3 gallons per minute. All the three pipes working together can fill the tank in 15 minutes. The capacity of the tank is:

  • (A) 60 gallons
  • (B) 100 gallons
  • (C) 120 gallons
  • (D) 180 gallons
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of CDS Department : 111 | Page : 14

Jump to

TAGs: CDS mcqs, important CDS mcqs, important CDS questions, CDS questions, mcq for CDS, important mcq for CDS, mcqs for CDS, mcq questions for CDS, mcq question for CDS, prepare online for CDS