Home
Exams
CDS MCQs
Page 3
31000+ Important MCQs for CDS
31000+ MCQs for CDS are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning CDS MCQ Questions.
Learn CDS MCQs with answers [Page 3 of Department 111]
21) Arrange the sentence in correct order:
1. The President
P. from Tokyo
Q. where he
R. had been meeting
S. came back
6. other world leaders.
(A) QSPR
(B) SPQR
(C) PSQR
(D) RPQS
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
22) Arrange the sentence in correct order:
1. Over 67 years
P. but the problems
Q. have remained
R. have passed
S. of the common man
6. as daunting as ever.
(A) SRQP
(B) QSPR
(C) QPRS
(D) RPSQ
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
23) Arrange the sentence in correct order:
1. These
P. about the heavenly
Q. experiments by the scientists
R. with amazing knowledge
S. will supply us
6. bodies.
(A) PSQR
(B) PSRQ
(C) QSRP
(D) RQPS
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
24) Change the voice:
Women like men to flatter them.
(A) Men are liked by women to flatter them.
(B) Women like to be flattered by men.
(C) Women like that men should flatter them.
(D) Women are liked to be flattered by men.
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
25) Change the voice:
It is your duty to make tea at eleven O'clock.
(A) You are asked to make tea at eleven O' clock
(B) Your are required to make tea at eleven O clock.
(C) You are supposed to make tea at eleven O' clock.
(D) Tea is to be made by you at eleven O' clock.
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
26) Change the voice:
Look at the poll results. do they inspire hope ?
(A) Let the poll results be looked. is hope inspired by them ?
(B) Let the poll results be looked at. has hope been inspired by them ?
(C) Let the poll results be looked at. is hope being inspired by them ?
(D) Let the poll results be looked at. is hope inspired by them ?
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
27) Change the voice:
What one must do, one must do property.
(A) What must be done, must be done poperly.
(B) It must be done properly what one must do.
(C) It must be done hat one must do properly.
(D) One must do properly what has to be done.
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
28) Change the voice:
What one must do, one must do properly.
(A) What must be done, must be done properly.
(B) It must be done properly what one must do.
(C) It must be done what one must do properly.
(D) One must do properly what has to be done.
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
29) Change the voice:
He was congratulated by his teacher on his brilliant success in the recent examination.
(A) His teacher congratulated him on his brilliant success in the recent examination.
(B) His teacher congratulated him for his success in the examination.
(C) His teacher congraulated him on his success.
(D) His teacher congratulated him.
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
30) Change the voice:
The people elected him Mayor.
(A) Him was elected Mayor the people.
(B) He was elected Mayor by the people.
(C) Mayor is elected by the people.
(D) He is elected by the people Mayor.
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of CDS Department : 111 | Page : 3
Jump to Go
TAGs: CDS mcqs, important CDS mcqs, important CDS questions,
CDS questions, mcq for CDS, important mcq for CDS, mcqs for CDS, mcq questions for CDS, mcq question for CDS, prepare online for CDS