Home
Exams
CDS MCQs
Page 19
31000+ Important MCQs for CDS
31000+ MCQs for CDS are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning CDS MCQ Questions.
Learn CDS MCQs with answers [Page 19 of Department 111]
181) Fill in the blank with suitable word:
I would not allow you to enter . . . . . . . showing me a pass.
(A) without
(B) for
(C) about
(D) before
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
182) Fill in the blank with suitable word:
If Bianca hadn't argued, Raghubhai . . . . . . the case.
(A) lost
(B) had lost
(C) would lose
(D) would have lost
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
183) One word substitution for - To change shape, nature or substance of
(A) Modulate
(B) Substitute
(C) Remodel
(D) Transmute
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
184) One word substitution for - Witty, clever retort
(A) Sarcasm
(B) Repartee
(C) Platitude
(D) Invective
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
185) One word substitution for - A girl or woman who flirts, that is, tries to attract people and make advances in love simply to satisfy her vanity
(A) Prostitute
(B) Coquette
(C) Spinster
(D) Concubine
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
186) One word substitution for - A story in which ideas are symbolised as people
(A) Allegory
(B) Fable
(C) Legend
(D) Parable
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
187) One word substitution for - Opposed to great or sudden change
(A) Static
(B) Revolutionary
(C) Conservative
(D) Evolutionary
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
188) One word substitution for - Walking in sleep
(A) Somniloquism
(B) Somnambulism
(C) Obsession
(D) Hallucination
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
189) One word substitution for - Language difficult to understand because of bad form
(A) Rhetoric
(B) Jargon
(C) Pedantic
(D) Verbatim
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
190) One word substitution for - A child of unusual or remarkable talent
(A) Scholar
(B) Diligent
(C) Freak
(D) Prodigy
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of CDS Department : 111 | Page : 19
Jump to Go
TAGs: CDS mcqs, important CDS mcqs, important CDS questions,
CDS questions, mcq for CDS, important mcq for CDS, mcqs for CDS, mcq questions for CDS, mcq question for CDS, prepare online for CDS