31000+ Important MCQs for CDS

31000+ MCQs for CDS are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning CDS MCQ Questions.


Learn CDS MCQs with answers [Page 2 of Department 111]

C

Chandani • 10.97K Points
Tutor II English

11) Find the error part-
(A) The tiger is / (B) as swift as / (C) any animal / (D) No error

  • (A) A
  • (B) B
  • (C) C
  • (D) D
Correct Answer - Option (C)

Explanation :

Add "Other" before "animal"

C

Chandani • 10.97K Points
Tutor II English

12) Find the error part-
(A) He is the tallest/ (B) than anybody / (C) in the school / (D) No error

  • (A) A
  • (B) B
  • (C) C
  • (D) D
Correct Answer - Option (B)

Explanation :

Replace "Than anybody" by "of all"

C

Chandani • 10.97K Points
Tutor II English

13) Find the error part-
When you will find (A)/ out a solution (B)/ to this problem, (C)/ you will be awarded a prize (D).

  • (A) A
  • (B) B
  • (C) C
  • (D) D
Correct Answer - Option (A)

Explanation :

Delete 'will' after 'when'. In such constructions, don't use 'will' after 'when / as well as / until/ after / as'.

R

Rohan Raj • 6.53K Points
Tutor III English

14) Arrange the sentence in correct order:
(A) although a great scientist
(B) Einstein was weak in arithmetic
(C) right from his school days
(D) it has been established that

  • (A) ADBC
  • (B) DABC
  • (C) DCBA
  • (D) DBCA
Correct Answer - Option (B)

Explanation :

It has been established that although a great scientist Einstein was weak in arithmetic right from his school days.

R

Rohan Raj • 6.53K Points
Tutor III English

15) Arrange the sentence in correct order:
(A) the public
(B) aim is to educate
(C) the NGOS's
(D) about the danger of smoking

  • (A) CBAD
  • (B) ABDC
  • (C) BADC
  • (D) CADB
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Rohan Raj • 6.53K Points
Tutor III English

16) Arrange the sentence in correct order:
(A) into the office
(B) someone broke
(C) highly confidential letters
(D) and stole some

  • (A) CABD
  • (B) ABDC
  • (C) BADC
  • (D) CADB
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Rohan Raj • 6.53K Points
Tutor III English

17) Arrange the sentence in correct order:
(A) a lazy sulky
(B) the rascal is
(C) him at arms length
(D) good for nothing, keep

  • (A) BADC
  • (B) DCAB
  • (C) ADCB
  • (D) CDBA
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Rohan Raj • 6.53K Points
Tutor III English

18) Arrange the sentence in correct order:
(A) to understand
(B) to many people
(C) threatening and even impossible
(D) grammar appears

  • (A) CABD
  • (B) DCAB
  • (C) DACB
  • (D) ADBC
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Rohan Raj • 6.53K Points
Tutor III English

19) Arrange the sentence in correct order:

1. Today
P. by the hunters for their
Q. are trapped or killed
R. millions of wild animals
S. each year
6. skin.

  • (A) SPRQ
  • (B) RQSP
  • (C) QPRS
  • (D) PSQR
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Rohan Raj • 6.53K Points
Tutor III English

20) Arrange the sentence in correct order:

1. Man' s
P. in the modern
Q. insatiable thirst for knowledge
R. the wonderful achievements of science
S. is at the root of
6. world

  • (A) QSRP
  • (B) PQRS
  • (C) SQPR
  • (D) RSPQ
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of CDS Department : 111 | Page : 2

Jump to

TAGs: CDS mcqs, important CDS mcqs, important CDS questions, CDS questions, mcq for CDS, important mcq for CDS, mcqs for CDS, mcq questions for CDS, mcq question for CDS, prepare online for CDS