31000+ Important MCQs for CDS

31000+ MCQs for CDS are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning CDS MCQ Questions.


Learn CDS MCQs with answers [Page 18 of Department 111]

A

Akash Lawaniya • 9.58K Points
Tutor III English

171) Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Twice twelve / makes / twenty-four

  • (A) Twice twelve
  • (B) makes
  • (C) twenty-four
  • (D) No error
Correct Answer - Option (B)

Explanation :

make

A

Akash Lawaniya • 9.58K Points
Tutor III English

172) Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Regretfully, profits earned by your company / fell by 20 per cent last year / despite higher sales.

  • (A) Regretfully, profits earned by your company
  • (B) fell by 20 per cent last year
  • (C) despite higher sales
  • (D) No error
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Akash Lawaniya • 9.58K Points
Tutor III English

173) Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
In a report issued by Indian Statistical Institute, / the Iron and Steel Industry is investing more than any other / Indian industry in fighting pollution.

  • (A) In a report issued by Indian Statistical Institute,
  • (B) the Iron and Steel Industry is investing more than any other
  • (C) Indian industry in fighting pollution
  • (D) No error
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Akash Lawaniya • 9.58K Points
Tutor III English

174) Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
He is going everyday / for a morning walk / with his friends and neighbours

  • (A) He is going everyday
  • (B) for a morning walk
  • (C) with his friends and neighbours
  • (D) No error.
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Akash Lawaniya • 9.58K Points
Tutor III English

175) Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
My father goes / to the office / five day week.

  • (A) My father goes
  • (B) to the office
  • (C) five day week
  • (D) No error
Correct Answer - Option (C)

Explanation :

five days a week

A

Akash Lawaniya • 9.58K Points
Tutor III English

176) Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
If she will be promoted / she will get / a higher salary.

  • (A) If she will be promoted
  • (B) she will get
  • (C) A higher salary
  • (D) No error
Correct Answer - Option (A)

Explanation :

If she is promoted

A

Akash Lawaniya • 9.58K Points
Tutor III English

177) Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
If I were him, / I would have taught / those cheats a lesson.

  • (A) If I were him,
  • (B) I would have taught
  • (C) those cheats a lesson
  • (D) No error
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Akash Lawaniya • 9.58K Points
Tutor III English

178) Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Looking back, I find that among the many impressions of the people of India, / absorbed while I lived among them, / are their reverence for great men and women.

  • (A) Looking back, I find that among the many impressions of the people of India,
  • (B) absorbed while I lived among them,
  • (C) are their reverence for great men and women
  • (D) No error
Correct Answer - Option (A)

Explanation :

I find that among the many impressions I got of the people of India

B

Babita • 8.10K Points
Tutor III English

179) Fill in the blank with suitable word:
I had to walk 5 km yesterday as I had . . . . . rupees for fare.

  • (A) few
  • (B) a few
  • (C) little
  • (D) a little
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

B

Babita • 8.10K Points
Tutor III English

180) Fill in the blank with suitable word:
I have yet . . . . . . options to solve this question. I never lose hope.

  • (A) few
  • (B) a few
  • (C) little
  • (D) a little
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of CDS Department : 111 | Page : 18

Jump to

TAGs: CDS mcqs, important CDS mcqs, important CDS questions, CDS questions, mcq for CDS, important mcq for CDS, mcqs for CDS, mcq questions for CDS, mcq question for CDS, prepare online for CDS