20000+ Important MCQs for TET

20000+ MCQs for TET are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning TET MCQ Questions.


Learn TET MCQs with answers [Page 15 of Department 57]

B

Brijesh Goswami • 9.45K Points
Tutor III Physics

141) Ice is packed in saw dust because

  • (A) Saw dust will not get melted easily.
  • (B) Saw dust is poor conductor of heat.
  • (C) Saw dust is a good conductor of heat.
  • (D) Saw dust does not stick to the ice.
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Deepak Sahoo • 10.78K Points
Tutor II Reasoning

142) There are 2 film stars. One is the father of the other’s son. What is the relationship of the two with each other?

  • (A) Grandfather and Grandson
  • (B) Grandfather and son
  • (C) Father and Son
  • (D) Husband and wife
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Deepak Sahoo • 10.78K Points
Tutor II Reasoning

143) Introducing a man to her husband, a woman said, "his brother's father is the only son of my grandfather." How is the woman related to his man ?

  • (A) Daughter
  • (B) Mother
  • (C) Aunt
  • (D) Sister
Correct Answer - Option (D)

Explanation :

Only son of her grandfather — Her father; man's brother's father — man's father.

So, man's father is her father i.e.. She is the man's sister.

D

Deepak Sahoo • 10.78K Points
Tutor II Reasoning

144) Introducing a man, a woman said, “He is the only son of my mother’s mother.” How is the woman related to the man?

  • (A) Sister
  • (B) Aunt
  • (C) Niece
  • (D) Mother
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Deepak Sahoo • 10.78K Points
Tutor II Reasoning

145) X introduces Y saying, “He is the husband of the grand daughter of the-father of my father." How is Y related to X ?

  • (A) Nephew
  • (B) Brother
  • (C) Son
  • (D) Brother-in-law
Correct Answer - Option (D)

Explanation :

The relations may be analysed as follows :

Father's father — Grandfather, Grandfather's Grand daughter — Sister;

Sister’s husband — Brother-in-law.

So, Y is X's brother-in-law.

Hence, the answer is (c).

D

Deepak Sahoo • 10.78K Points
Tutor II Reasoning

146) Nandini is the only daughter of Madan’s sister Sangita’s brother. How is Nandani related to Madan?

  • (A) Niece
  • (B) Cousin
  • (C) Neice or Dughter
  • (D) Daughter
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Deepak Sahoo • 10.78K Points
Tutor II Reasoning

147) Pointing to a man a woman said, “His mother is the only daughter of my mother.” How is the woman related to the mother?

  • (A) Sister
  • (B) Daughter
  • (C) Grandmother
  • (D) Mother
Correct Answer - Option (B)

Explanation :

Only daughter of my mother—Myself. So, the woman is mother’s daughter.

D

Deepak Sahoo • 10.78K Points
Tutor II Reasoning

148) Pointing towards a girl, Rajan said, she is the daughter of my mother’s daughter. Then how is the girl related to Rajan ?

  • (A) Daughter
  • (B) Niece
  • (C) Uncle
  • (D) Nephew
Correct Answer - Option (B)

Explanation :

The daughter of Rajan’s mother means sister of Rajan. The daughter of Rajan’s sister would be niece of Rajan

D

Deepak Sahoo • 10.78K Points
Tutor II Reasoning

149) A girl introduced a boy as the son of the daughter of the father of her uncle. The boy is girl’s

  • (A) Uncle
  • (B) Son
  • (C) Son-in-law
  • (D) Brother
Correct Answer - Option (D)

Explanation :

Daughter of uncle’ father—Uncle’s sister—she can be mother or Aunt.

Mother son would be brother and Aunt’s son would be cousin.

So best answer would-be brother.

D

Deepak Sahoo • 10.78K Points
Tutor II Reasoning

150) Pointing towards a boy Meera said ‘He is the son of the only son of my grandfather.’ How is that boy related to Meera?

  • (A) Cousin
  • (B) Brother
  • (C) Brother-in-law
  • (D) Uncle
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of TET Department : 57 | Page : 15

Jump to

TAGs: TET mcqs, important TET mcqs, important TET questions, TET questions, mcq for TET, important mcq for TET, mcqs for TET, mcq questions for TET, mcq question for TET, prepare online for TET