Home
Exams
TET MCQs
Page 19
20000+ Important MCQs for TET
20000+ MCQs for TET are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning TET MCQ Questions.
Learn TET MCQs with answers [Page 19 of Department 57]
181) One term in the number series is wrong. Find out the wrong term.
1, 3, 10, 21, 64, 129, 356, 777
(A) 21
(B) 129
(C) 10
(D) 356
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
182) One term in the number series is wrong. Find out the wrong term.
5, 10, 40, 80, 320, 550, 2560
(A) 80
(B) 320
(C) 550
(D) 2560
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
183) One term in the number series is wrong. Find out the wrong term.
2, 3, 4, 4, 6, 8, 9, 12, 16
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
184) One term in the number series is wrong. Find out the wrong term.
11, 5, 20, 12, 40, 26, 74, 54
(A) 5
(B) 20
(C) 40
(D) 26
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
185) One term in the number series is wrong. Find out the wrong term.
5, 27, 61, 122, 213, 340, 509
(A) 27
(B) 61
(C) 122
(D) 509
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
186) One term in the number series is wrong. Find out the wrong term.
3, 7, 15, 39, 63, 127, 255, 511
(A) 15
(B) 39
(C) 63
(D) 127
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
187) One term in the number series is wrong. Find out the wrong term.
380, 188, 92, 48, 20, 8, 2
(A) 8
(B) 20
(C) 48
(D) 188
Correct Answer - Option
(C)
Explanation :
The correct pattern is - 192, - 96, - 48, - 24, - 12, - 6.
So, 48 is wrong and must be replaced by (92 - 48) i.e. 44.
188) One term in the number series is wrong. Find out the wrong term.
16, 22, 30, 45, 52, 66
(A) 30
(B) 45
(C) 52
(D) 66
Correct Answer - Option
(B)
Explanation :
The correct pattern is + 6, + 8, + 10, + 12, + 14.
So, 45 is wrong and must be replaced by (30 + 10) i.e. 40.
189) One term in the number series is wrong. Find out the wrong term.
10, 26, 74, 218, 654, 1946, 5834
(A) 26
(B) 74
(C) 218
(D) 654
Correct Answer - Option
(D)
Explanation :
The correct pattern is x 3 - 4.
So, 654 is wrong and must be replaced by (218 x 3 - 4) i.e. 650.
190) One term in the number series is wrong. Find out the wrong term.
24576, 6144, 1536, 386, 96, 24
(A) 96
(B) 386
(C) 1536
(D) 6144
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of TET Department : 57 | Page : 19
Jump to Go
TAGs: TET mcqs, important TET mcqs, important TET questions,
TET questions, mcq for TET, important mcq for TET, mcqs for TET, mcq questions for TET, mcq question for TET, prepare online for TET