20000+ Important MCQs for TET

20000+ MCQs for TET are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning TET MCQ Questions.


Learn TET MCQs with answers [Page 6 of Department 57]

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Math

51) The least number which when divided by 4, 6, 8 and 9 leave zero remainder in each case and when divided by 13 leaves a remainder of 7 is :

  • (A) 85
  • (B) 36
  • (C) 72
  • (D) 144
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Math

53) When a number is divided by 15, 20 or 35, each time the remainder is 8. Then the smallest number is

  • (A) 338
  • (B) 328
  • (C) 427
  • (D) 428
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mahesh Chandra • 6.28K Points
Tutor III English

54) Find the error part:
(a) All his sister-in laws /(b) are extremely co- operative / (c) and she doesn’t miss her real sisters at all./ (d) No error

  • (A) All his sister-in laws
  • (B) are extremely co- operative
  • (C) and she doesn’t miss her real sisters at all.
  • (D) No error
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mahesh Chandra • 6.28K Points
Tutor III English

55) Find the error part:
(a) Envy strikes a woman / (b)when she sees her husband / (c) talking to another woman./ (d) No error

  • (A) Envy strikes a woman
  • (B) when she sees her husband
  • (C) talking to another woman
  • (D) No error
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mahesh Chandra • 6.28K Points
Tutor III English

56) Change the voice:
Are the officers finishing the work on time?

  • (A) Was the work being finished on time by the officers?
  • (B) Is the work finished on time by the officers?
  • (C) Is the work being finished on time by the officers?
  • (D) Was the work finished on time by the officers?
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mahesh Chandra • 6.28K Points
Tutor III English

57) Change the voice:
Have you shut the window?

  • (A) Has the window been shut by you?
  • (B) Has the window being shut by you?
  • (C) Are the window been shut by you?
  • (D) Are the window being shut by you?
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mahesh Chandra • 6.28K Points
Tutor III English

58) Find the error part:
(a) The Manager put forward / (b) a number of criterions / (c) for the post./ (d) No error

  • (A) The Manager put forward
  • (B) a number of criterions
  • (C) for the post
  • (D) No error
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mahesh Chandra • 6.28K Points
Tutor III English

59) Change the voice:
Boil the water and cool it before you keep it in the fridge.

  • (A) Let the water be boiled and cooled before it is kept in the fridge.
  • (B) Let the water be boiled and cooled before it is kept in the fridge by you.
  • (C) Let the water be boiled by you and cooled by you before it is kept in the fridge.
  • (D) Let the water be boiled, cooled and kept in the fridge.
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mahesh Chandra • 6.28K Points
Tutor III English

60) Find the error part:
(a) The committee/ (b) could not come to/ (c) a final conclusion./ (d) No error.

  • (A) The committee
  • (B) could not come to
  • (C) a final conclusion
  • (D) No error
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of TET Department : 57 | Page : 6

Jump to

TAGs: TET mcqs, important TET mcqs, important TET questions, TET questions, mcq for TET, important mcq for TET, mcqs for TET, mcq questions for TET, mcq question for TET, prepare online for TET