20000+ Important MCQs for TET

20000+ MCQs for TET are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning TET MCQ Questions.


Learn TET MCQs with answers [Page 8 of Department 57]

M

Mahesh Chandra • 6.28K Points
Tutor III English

71) Find the error part:
Pakistan’s problems (a)/are also as (b)/serious as (c)/that of India. (d)

  • (A) Pakistan’s problems
  • (B) are also as
  • (C) serious as
  • (D) that of India.
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mahesh Chandra • 6.28K Points
Tutor III English

72) Find the error part:
(a) One of her firmest belief among the Hindus is that/ (b) Karma affects their / (c) life and also the life after death./ (d) No error

  • (A) One of her firmest belief among the Hindus is that
  • (B) Karma affects their
  • (C) life and also the life after death.
  • (D) No error
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

S

Shivam • 8.86K Points
Tutor III Math

73) Three partners A , B , C start a business . B's Capital is four times C's capital and twice A's capital is equal to thrice B's capital . If the total profit is Rs 16500 at the end of a year ,Find out B's share in it.

  • (A) Rs. 4000
  • (B) Rs. 5000
  • (C) Rs. 6000
  • (D) Rs. 7000
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

S

Shivam • 8.86K Points
Tutor III Math

74) Kamal started a business investing Rs. 9000. After five months, Sameer joined with a capital of Rs 8000. If at the end of the year, they earn a profit of Rs. 6970, then what will be the share of Sameer in the profit ?

  • (A) Rs. 2380
  • (B) Rs. 2300
  • (C) Rs. 2280
  • (D) Rs. 2260
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

C

Chandan Das • 6.78K Points
Tutor III Computer

76) All of the following are steps involved in the boot process except-

  • (A) Load the operating system in to RAM.
  • (B) The power on self test.
  • (C) Activate the basic input/ output system (BIOS).
  • (D) Load application programs.
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

T

Tina Singh • 12.22K Points
Tutor II English

78) I think what the
(P) rest of the world can
(Q) is that conservation
(R) learn from this
(S) actually works

The correct sequence is

  • (A) PRQS
  • (B) PRQS
  • (C) RQSP
  • (D) SRQP
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

T

Tina Singh • 12.22K Points
Tutor II English

79) Ultimately through his daily massages,
(P) resolute determination
(Q) his iron persistence and his
(R) he did develop the
(S) ability to stand up

The correct sequence is

  • (A) RPQS
  • (B) SRPQ
  • (C) RQSP
  • (D) QPRS
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

T

Tina Singh • 12.22K Points
Tutor II English

80) When the carpenter
(P) finished his work,
(Q) and appreciate him for his work
(R) to inspect the house
(S) his employer came

The correct sequence is

  • (A) RPQS
  • (B) PSRQ
  • (C) QRPS
  • (D) SPQR
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of TET Department : 57 | Page : 8

Jump to

TAGs: TET mcqs, important TET mcqs, important TET questions, TET questions, mcq for TET, important mcq for TET, mcqs for TET, mcq questions for TET, mcq question for TET, prepare online for TET