20000+ Important MCQs for TET

20000+ MCQs for TET are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning TET MCQ Questions.


Learn TET MCQs with answers [Page 17 of Department 57]

I

Indresh Gehalot • 10.11K Points
Tutor II Physics

161) Hot water is poured simultaneously in four metallic tumblers painted outside with different paints. After some time the water will be found to have cooled most in the tumbler painted.

  • (A) Rough white
  • (B) Rough black
  • (C) Shining white
  • (D) Shining black
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Ranjeet • 34.60K Points
Instructor I Computer

163) The main function of the ALU is to

  • (A) perform arithmetic and logical operations
  • (B) control computer output, such as printing
  • (C) monitor all computer activities
  • (D) None of these
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Ranjeet • 34.60K Points
Instructor I Computer

164) ......... allows voice conversations to travel over the Internet.

  • (A) Instant messaging
  • (B) E-mail
  • (C) Internet telephony
  • (D) E-commerce
Correct Answer - Option (B)

Explanation :

Internet Telephony refers to the technology that converts analog speech (voice) signals into digital signals and routes them through packet-switched networks of the internet. Those signals bypass the traditional circuit switched networks used for telephone calls and thus escape the longdistance phone charges.

R

Ranjeet • 34.60K Points
Instructor I Computer

165) Software such as viruses, worms and Trojan horses that has a malicious content is known as

  • (A) Spyware
  • (B) adware
  • (C) Malicious Software (Malware)
  • (D) firewall
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Ranjeet • 34.60K Points
Instructor I Computer

166) The hardware device or software program that sends messages between networks is known as a

  • (A) Bridge
  • (B) Backbone
  • (C) Router
  • (D) Gateway
Correct Answer - Option (C)

Explanation :

The device or program that forwards messages between networks is known as a router. A router is connected to at least two networks, commonly two LANs or WANs or a LAN and its ISP's network. Routers are located at gateways, the places where two or more networks connect.

R

Ranjeet • 34.60K Points
Instructor I Computer

167) Which component of a computer system perform arithmetic calculations ?

  • (A) ALU
  • (B) CD-ROM
  • (C) CU
  • (D) Memory
Correct Answer - Option (A)

Explanation :

An arithmetic logic unit (ALU) is a digital circuit used to perform arithmetic and logic operations. It represents the fundamental building block of the central processing unit (CPU) of a computer. Modern CPUs contain very powerful and complex ALUs.

R

Ranjeet • 34.60K Points
Instructor I Computer

168) What is the full form of LAN?

  • (A) Land Area Network
  • (B) Leased Area Network
  • (C) Local Area Network
  • (D) London Agglomeration Network
Correct Answer - Option (C)

Explanation :

LAN stands for Local Area Network is a computer network that interconnects computers within a limited area such as a home, school, computer laboratory, or office building, using network media In contrast to wide area networks (WANs), LANs include smaller geographic area, and marked by non-inclusion of leased telecommunication lines.

R

Ranjeet • 34.60K Points
Instructor I Computer

169) Which of the following statement best describes the batch method of input?

  • (A) Data is processed as soon as it is input
  • (B) Data is input at the time it is collected
  • (C) Data is collected in the form of source documents, placed into groups, and then input to the computer
  • (D) Source documents are not used
Correct Answer - Option (C)

Explanation :

Batch processing refers to processing transactions in a group or batch. No user interaction is required once batch processing is underway. While batch processing can be carried out at any time, it is particularly suited to end-ofcycle processing, such as for processing a bank's reports at the end of a day, or generating monthly or bi-weekly payrolls.

R

Ranjeet • 34.60K Points
Instructor I Computer

170) What are the two parts of an Email address?

  • (A) Legal name and phone number
  • (B) Initials and password
  • (C) User name and street address
  • (D) User name and domain name
Correct Answer - Option (D)

Explanation :

An email address is an address composed of two parts- a username and a domain name seperated by a @ sign eg. abc @ example. com. The username (abc) is the name you choose to be identified with for email purposes and that you have provided to the email host to create youremail account. The domain name is the internet destination for the emailhost, which may be a private site, company, organization or government entity. The extension can be any of many options such as .com, .org, .gov, .int, .info, etc.

You are learning MCQ Questions of TET Department : 57 | Page : 17

Jump to

TAGs: TET mcqs, important TET mcqs, important TET questions, TET questions, mcq for TET, important mcq for TET, mcqs for TET, mcq questions for TET, mcq question for TET, prepare online for TET