20000+ Important MCQs for TET

20000+ MCQs for TET are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning TET MCQ Questions.


Learn TET MCQs with answers [Page 11 of Department 57]

Y

Yogesh • 7.43K Points
Tutor III Chemistry

101) Heavy water is used as a coolant in nuclear reactors Heavy water is

  • (A) Water rich in minerals
  • (B) Ozonized water
  • (C) Water containing minerals of heavy metal
  • (D) Water containg heavy isotope of hydrogen
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Durgesh • 8.64K Points
Tutor III Reasoning

102) Find the odd word that does not belong to the group.

  • (A) Goat
  • (B) Dog
  • (C) Sheep
  • (D) Cow
Correct Answer - Option (B)

Explanation :

Only 'Dog' is different because dog does not eat grass.

D

Durgesh • 8.64K Points
Tutor III Reasoning

103) Find the odd word that does not belong to the group.

  • (A) Ample
  • (B) Copious
  • (C) Plentiful
  • (D) Abundance
Correct Answer - Option (D)

Explanation :

Except 'Abundance' all mean sufficient amount but abundance is used for more than sufficient amount.

D

Durgesh • 8.64K Points
Tutor III Reasoning

104) Find the odd word that does not belong to the group.

  • (A) Hydrometer
  • (B) Barometer
  • (C) Diameter
  • (D) Hygrometer
Correct Answer - Option (C)

Explanation :

All others are apparatus to measure something.

D

Durgesh • 8.64K Points
Tutor III Reasoning

105) Find the odd word that does not belong to the group.

  • (A) Pitcher
  • (B) Tumbler
  • (C) Bottle
  • (D) Saucer
Correct Answer - Option (D)

Explanation :

All others can be filled up with something.

D

Durgesh • 8.64K Points
Tutor III Reasoning

106) Find the odd word that does not belong to the group.

  • (A) Root
  • (B) Branch
  • (C) Fruit
  • (D) Flower
Correct Answer - Option (A)

Explanation :

All others grow above soil.

C

Chandrakant • 6.73K Points
Tutor III Computer

108) Which of the following is not a component of an e-wallet ?

  • (A) User profile manager
  • (B) Digital cash
  • (C) Communication manager
  • (D) None of these
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

C

Chandrakant • 6.73K Points
Tutor III Computer

110) The _______, also called the Web, contains billions of documents.

  • (A) World Wide Web
  • (B) Domain
  • (C) Web Portal
  • (D) HTTP
Correct Answer - Option (A)

Explanation :

World Wide Web (WWW or W3 or simply Web) is asystem of interlinked hypertext documents accessed via the Internet.

You are learning MCQ Questions of TET Department : 57 | Page : 11

Jump to

TAGs: TET mcqs, important TET mcqs, important TET questions, TET questions, mcq for TET, important mcq for TET, mcqs for TET, mcq questions for TET, mcq question for TET, prepare online for TET