20000+ Important MCQs for TET

20000+ MCQs for TET are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning TET MCQ Questions.


Learn TET MCQs with answers [Page 18 of Department 57]

R

Ranjeet • 34.60K Points
Instructor I Computer

171) The IC chip, used in computers, is made of _______

  • (A) Silica
  • (B) Iron Oxide
  • (C) Chromium
  • (D) Silicon
Correct Answer - Option (D)

Explanation :

An integrated circuit (IC) is a microscopic array of electronic circuits and components diffused or implanted onto the surface of a single crystal, or chip, of semiconducting material such as silicon. It is called an integrated circuit because the components, circuits, and base material are all made together, or integrated, out of a single piece of silicon.

R

Ranjeet • 34.60K Points
Instructor I Computer

172) In UNIX, command ' $' is used to

  • (A) repeat last word of last command line
  • (B) repeat entire last command line
  • (C) match to unknown values
  • (D) count the number of arguments
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Ranjeet • 34.60K Points
Instructor I Computer

173) A difference between a worm and a virus is that _________.

  • (A) Viruses expand the master boot record.
  • (B) A worm cannot harm a computer like a virus can.
  • (C) A virus must be attached to a carrier
  • (D) Worms run faster than viruses
Correct Answer - Option (C)

Explanation :

Computer worms are similar to viruses in that they replicate functional copies of themselves and can cause the same type of damage. In contrast to viruses, which require the spreading of an infected host file, worms are standalone software and do not require a host program orhuman help to propagate. A virus must attach itself to a program or document and is spread by traveling with the carrier. A worm, however, can travel by itself (Security Awareness: Applying Practical Security in Your World By Mark Ciampa).

R

Ranjeet • 34.60K Points
Instructor I Computer

174) Microsoft Office is an example of a

  • (A) closed-source software
  • (B) open-source software
  • (C) compiler
  • (D) horizontal-market software
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Ranjeet • 34.60K Points
Instructor I Computer

175) Encryption and decryption are functions of

  • (A) Presentation layer
  • (B) Session layer
  • (C) Transport layer
  • (D) None of these
Correct Answer - Option (A)

Explanation :

The presentation layer presents data to application layer in format that can be procured by an end user. This is actually a translator that provides coding and conversion functions. Main tasks are data compression, decompression, encryption and decryption.

R

Ranjeet • 34.60K Points
Instructor I Computer

176) Which of the following colors can represent 6 bit?

  • (A) Green
  • (B) Blue
  • (C) Red
  • (D) Cyan
Correct Answer - Option (A)

Explanation :

Systems with an 18-bit RGB palette use 6 bits for each of the red, green, and blue color components.

R

Ravi Ojha • 1.35K Points
Master English

179) Idioms and phrases for- in the blues

  • (A) violent and angry
  • (B) wearing blue badges
  • (C) singing sad songs
  • (D) cheerless and depressed
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Ravi Ojha • 1.35K Points
Master English

180) Idioms and phrases for- Beyond the pale

  • (A) Beyond redemption
  • (B) Full of rhetoric
  • (C) Distasteful
  • (D) Unreasonable or unacceptable
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of TET Department : 57 | Page : 18

Jump to

TAGs: TET mcqs, important TET mcqs, important TET questions, TET questions, mcq for TET, important mcq for TET, mcqs for TET, mcq questions for TET, mcq question for TET, prepare online for TET