20000+ Important MCQs for TET

20000+ MCQs for TET are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning TET MCQ Questions.


Learn TET MCQs with answers [Page 4 of Department 57]

A

Admin • 37.39K Points
Coach Reasoning

31) If 'CAMERA' is coded as 'ZIVNZX' in a certain code language, then how would you code 'CHAPRA' in that code language?

  • (A) ZIKSZX
  • (B) ZIKXSZ
  • (C) ZIKZSX
  • (D) ZISKZX
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Admin • 37.39K Points
Coach Reasoning

32) If in a certain code language 'SIMILAR' is written as 'IZORNRH', then how will 'NATURAL' be written in that language?

  • (A) OZIFZMG
  • (B) OZIFGZM
  • (C) OZIFMZG
  • (D) OZIFGMZ
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Admin • 37.39K Points
Coach Reasoning

33) If in a certain code language 'TIGER' is written as 'GRTVT', then what word will be written for 'HMZPV'?

  • (A) GREAT
  • (B) TRACK
  • (C) SNAKE
  • (D) PLATE
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Admin • 37.39K Points
Coach Reasoning

34) If in a certain code language 'NEETA' is written as 'MVVGZ', then what word will be written for 'IZHSNR'?

  • (A) RASHMI
  • (B) VANDANA
  • (C) ANJALI
  • (D) POONAM
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Admin • 37.39K Points
Coach Reasoning

35) If in a certain code language 'ARIHANT' is coded as 'ZIRSZMG', 'BIRD' is written as 'YRIW', Then how will 'PAINTER' be coded in that language?

  • (A) KZRMGVI
  • (B) KZRMGIV
  • (C) KZRMVGI
  • (D) KZRMIGV
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Admin • 37.39K Points
Coach Reasoning

36) If in a certain code language 'CLUB' is written as 'XOFY', 'NOT' is written as 'MLG', Then how will 'PUNCTUAL' be written in that code language?

  • (A) KFMXGFOZ
  • (B) KFMGXZFO
  • (C) KFMGZFO
  • (D) KFMXGFZO
Correct Answer - Option (D)

Explanation :

C is third alphabet from starting
X is third alphabet from last
L is 12th alphabet from starting
O is 12 alphabet from last
And so on ......
In similar pattern
PUNCTUAL will be written as KFMXGFZO.
Option D is correct.

A

Admin • 37.39K Points
Coach Reasoning

37) If in a certain code language 'NATURAL' is codes as 'MZGFIZO', then how will 'CARE' be written in that language?

  • (A) XZVI
  • (B) XIZV
  • (C) XZIV
  • (D) XVZI
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Admin • 37.39K Points
Coach Reasoning

38) In a certain code, 'LATE' is written as 'VGZO'. How will 'SHINE' be written in that same code?

  • (A) VRMSH
  • (B) VMRSH
  • (C) VMSHR
  • (D) MVRSH
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Admin • 37.39K Points
Coach Reasoning

39) If in a certain code language 'SUCCESS' is coded as 'HFXXVHH', 'GREAT' is written as 'TIVZG', Then how will 'VICTORY' be coded in that language?

  • (A) ERXGILB
  • (B) ERXGLIB
  • (C) ERXGLIB
  • (D) ESXGLIB
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Math

40) The LCM of two numbers is 1920 and their HCF is 16. If one of the number is 128, find the other number.

  • (A) 204
  • (B) 240
  • (C) 260
  • (D) 320
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of TET Department : 57 | Page : 4

Jump to

TAGs: TET mcqs, important TET mcqs, important TET questions, TET questions, mcq for TET, important mcq for TET, mcqs for TET, mcq questions for TET, mcq question for TET, prepare online for TET