20000+ Important MCQs for TET

20000+ MCQs for TET are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning TET MCQ Questions.


Learn TET MCQs with answers [Page 3 of Department 57]

D

Durgesh • 8.64K Points
Tutor III History

22) Who said - “Our Life and religion are useless without the attainment of Swaraj”?

  • (A) Bal Gangadhar Tilak
  • (B) Veer Kunwar
  • (C) Lala Lajpat Rai
  • (D) Bhagat Singh
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Durgesh • 8.64K Points
Tutor III History

23) The National College in Calcutta had been established on :

  • (A) September 14, 1906
  • (B) July 14, 1906
  • (C) March 14, 1906
  • (D) August 14, 1906
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

P

Priyanka Tomar • 35.28K Points
Coach English

25) Find the error part.
(a) He is the most /(b) intelligent and also /(c) the very talented student of the college. /(d) No error

  • (A) He is the most
  • (B) intelligent and also
  • (C) the very talented student of the college
  • (D) No error
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

P

Priyanka Tomar • 35.28K Points
Coach English

26) Find the error part.
Now-a-days (a)/the weather (b)/is getting more cold (c)/and colder. (d)

  • (A) Now-a-days
  • (B) the weather
  • (C) is getting more cold
  • (D) and colder.
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

P

Priyanka Tomar • 35.28K Points
Coach English

27) Find the error part.
I told her (a)/that it would be all (b)/the more better (c)/if she herself talked to the groom. (d)

  • (A) I told her
  • (B) that it would be all
  • (C) the more better
  • (D) if she herself talked to the groom.
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

P

Priyanka Tomar • 35.28K Points
Coach English

28) Find the error part.
(a) While giving a loan/(b) you must check /(c) if the borrower has sufficiently collateral to repay it. /(d) No error

  • (A) A
  • (B) B
  • (C) C
  • (D) D
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

P

Priyanka Tomar • 35.28K Points
Coach English

29) Find the error part.
(a) Of the two great cities/(b) the former is /(c) biggest. /(d) No error

  • (A) Of the two great cities
  • (B) the former is
  • (C) biggest.
  • (D) No error
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Admin • 37.39K Points
Coach Reasoning

30) In a certain code, 'CLOCK' is written as 'XOLXP'. How will 'LOTUS' be written in that same code?

  • (A) OLGFH
  • (B) LOGFH
  • (C) OLGHF
  • (D) OGLFH
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of TET Department : 57 | Page : 3

Jump to

TAGs: TET mcqs, important TET mcqs, important TET questions, TET questions, mcq for TET, important mcq for TET, mcqs for TET, mcq questions for TET, mcq question for TET, prepare online for TET