20000+ Important MCQs for TET

20000+ MCQs for TET are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning TET MCQ Questions.


Learn TET MCQs with answers [Page 9 of Department 57]

T

Tina Singh • 12.22K Points
Tutor II English

81) Albert Einstein recognized in his
(P) intellects of the ages,nbsp;
(Q) he revolutionized scientific
(R) lifetime as one of the greatest
(S) thought with his Theory of Relativity

The correct sequence is

  • (A) RQSP
  • (B) PRSQ
  • (C) RPQS
  • (D) PQRS
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

T

Tina Singh • 12.22K Points
Tutor II English

82) The police arrived a
(P) and arrested him
(Q) few minutes later,
(R) of his wife
(S) for the murder

The correct sequence is

  • (A) QPSR
  • (B) SQRP
  • (C) PSQR
  • (D) RQSP
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

T

Tina Singh • 12.22K Points
Tutor II English

83) Swami Vivekananda was a
(P) and contributed to the concept
(Q) revival of Hinduism in India,
(R) of nationalism in colonial India
(S) major force in the

The correct sequence is

  • (A) PQRS
  • (B) SQRP
  • (C) SQPR
  • (D) QRPS
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

T

Tina Singh • 12.22K Points
Tutor II English

84) Composed of all member states,
(P) in regular yearly sessions
(Q) under a president elected
(R) the assembly meets
(S) from among the member states

The correct sequence is

  • (A) PQSR
  • (B) RPQS
  • (C) RPSQ
  • (D) SRQP
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

T

Tina Singh • 12.22K Points
Tutor II English

85) Arriving a few minutes later,
(P) we found a place to
(Q) walked into the Cafe
(R) the bookstore, and
(S) park the car in front of

The correct sequence is

  • (A) PQSR
  • (B) SRPQ
  • (C) PSRQ
  • (D) RPQS
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

T

Tina Singh • 12.22K Points
Tutor II English

86) Just then I heard
(P) a telephone ringing,
(Q) I turned to the phone
(R) on the table,
(S) but there was no sound

The correct sequence is

  • (A) PQRS
  • (B) SQRP
  • (C) SQPS
  • (D) QPRS
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

T

Tina Singh • 12.22K Points
Tutor II English

87) Anne went to her sister’s apartment
(P) right away and
(Q) knocked on the door,
(R) no one home
(S) but there was

The correct sequence is

  • (A) PQRS
  • (B) RSQP
  • (C) SRPQ
  • (D) PQSR
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

T

Tina Singh • 12.22K Points
Tutor II English

88) She was there
(P) and every difficult time
(Q) for me in each
(R) in my life
(S) I faced

The correct sequence is

  • (A) QPSR
  • (B) RSQP
  • (C) RPSQ
  • (D) QPRS
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

T

Tina Singh • 12.22K Points
Tutor II English

89) Each
(P) if it was working perfectly
(Q) had to be tested to be sure
(R) parts of the rocket
(S) of the many
The correct sequence is

  • (A) SRPQ
  • (B) RQSP
  • (C) PRSQ
  • (D) SRQP
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Physics

90) The theory of relativity is presented by which scientist

  • (A) Albert Einstein
  • (B) Isaac Newton
  • (C) Stephen Hawking
  • (D) Marie Curie
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of TET Department : 57 | Page : 9

Jump to

TAGs: TET mcqs, important TET mcqs, important TET questions, TET questions, mcq for TET, important mcq for TET, mcqs for TET, mcq questions for TET, mcq question for TET, prepare online for TET