Home
Exams
TET MCQs
Page 14
20000+ Important MCQs for TET
20000+ MCQs for TET are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning TET MCQ Questions.
Learn TET MCQs with answers [Page 14 of Department 58]
131) Which of the following High Courts covers more than one State/Union Territories?
(A) Delhi
(B) Allahabad
(C) Guwahati
(D) None of these
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
132) Data on a floppy disk is recorded in rings called __________.
(A) sectors
(B) ringers
(C) rounders
(D) tracks
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
133) Which technology is used in Compact disks?
(A) Mechanical
(B) Electrical
(C) Electro Magnetic
(D) Laser
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
134) Data (information) is stored in computer as
(A) files
(B) directories
(C) floppies
(D) matter
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
135) The main memory of a computer must be large enough to contain the active parts of __________.
(A) the operating system
(B) the applications
(C) input/output storage & working storage
(D) All of these
Correct Answer - Option
(D)
Explanation :
The main memory (RAM) of a computer must be large enough to hold the active parts of various components, including:
The operating system : The OS runs in the main memory to manage system resources and execute tasks.The applications : Active applications use the main memory to store their data and instructions while running.Input/output storage & working storage : I/O buffers and temporary working data are also stored in RAM during processing.All these components must fit into the main memory to ensure smooth operation of the computer.
136) A permanent memory is called
(A) RAM
(B) ROM
(C) CPU
(D) LCD
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
137) Name of round shining portable disk which can store large amount of information and softwares.
(A) CD-ROM
(B) Floppy disk
(C) Scanner
(D) Monitor
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
138) A DVD is an example of a(n) __________.
(A) hard disk
(B) optical disk
(C) output device
(D) solid-state storage device
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
139) A group of 8 bits is known as a __________.
(A) byte
(B) kilobyte
(C) binary digit
(D) megabit
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
140) __________ increase the accuracy of a search by fine-tuning the keywords in the search.
(A) Indexes
(B) Italics
(C) Compounds
(D) Links
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of TET Department : 58 | Page : 14
Jump to Go
TAGs: TET mcqs, important TET mcqs, important TET questions,
TET questions, mcq for TET, important mcq for TET, mcqs for TET, mcq questions for TET, mcq question for TET, prepare online for TET