20000+ Important MCQs for TET

20000+ MCQs for TET are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning TET MCQ Questions.


Learn TET MCQs with answers [Page 7 of Department 58]

Y

Yashika • 3.75K Points
Extraordinary English

61) Idioms and phrases for- To steal a march

  • (A) To break something
  • (B) To see a hidden meaning
  • (C) To act in a foolish way
  • (D) To outshine
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

Y

Yashika • 3.75K Points
Extraordinary English

62) Idioms and phrases for- To let someone off

  • (A) To leave someone in his present state
  • (B) To refuse to answer
  • (C) To let someone fall
  • (D) To release someone from blame
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

Y

Yashika • 3.75K Points
Extraordinary English

63) Idioms and phrases for- To wrangle over an ass's shadow

  • (A) To punish a person severely for his arrogance
  • (B) To keep away from extreme poverty
  • (C) To waste money over trifles
  • (D) To quarrel over trifles
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

Y

Yashika • 3.75K Points
Extraordinary English

64) Idioms and phrases for - To put a spoke in one's wheel

  • (A) To maintain under all circumstances
  • (B) To put a difficulty in the way of progress
  • (C) To be advantageous at the time of difficulty
  • (D) To blame the other party
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

Y

Yashika • 3.75K Points
Extraordinary English

65) Idioms and phrases for- Bear the palm

  • (A) To meet death
  • (B) To win
  • (C) To face the consequences
  • (D) To be able to predict future
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

Y

Yashika • 3.75K Points
Extraordinary English

66) Idioms and phrases for- Blood is thicker than water

  • (A) Family relationships and loyalties are the strongest and most important ones
  • (B) All crimes are not equal so punishment for murder is not same as that of theft
  • (C) Deceit from a family member hurts more than being cheated by strangers
  • (D) Relations are more important than merit
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

Y

Yashika • 3.75K Points
Extraordinary English

67) Idioms and phrases for- To make a fuss about

  • (A) To work hard for eventual success
  • (B) An excessive display of attention or activity
  • (C) To be extremely delighted
  • (D) To be very strict or have very high standards
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Math

68) A and B can complete a piece of work in 30 days, B and C in 20 days, while C and A in 15 days. If all of them work together, the time taken in completing the work will be

  • (A) 13 1/3 days
  • (B) 12 2/3 days
  • (C) 10 days
  • (D) 12 days
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

69) A and B can do a piece of work in 10 days. B and C can do it in 12 days. A and C can do it in 15 days. How long will A take to do it alone ?

  • (A) 30 days
  • (B) 40 days
  • (C) 24 days
  • (D) 20 days
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Math

70) A, B and C can complete a piece of work in 24, 6 and 12 days respectively. Working together, they will complete the same work in

  • (A) 4 days
  • (B) 3 3/7 days
  • (C) 1/4 days
  • (D) 7/24 days
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of TET Department : 58 | Page : 7

Jump to

TAGs: TET mcqs, important TET mcqs, important TET questions, TET questions, mcq for TET, important mcq for TET, mcqs for TET, mcq questions for TET, mcq question for TET, prepare online for TET