20000+ Important MCQs for TET

20000+ MCQs for TET are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning TET MCQ Questions.


Learn TET MCQs with answers [Page 15 of Department 58]

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

141) Change the speech:
Kiran asked me, "Did you see the cricket match on television last night?"

  • (A) Kiran asked me whether I saw the cricket match on television the earlier night.
  • (B) Kiran asked me whether I had seen the cricket match on television the earlier night.
  • (C) Kiran asked me did I see the cricket match on television last night.
  • (D) Kiran asked me whether I had seen the cricket match on television last night.
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

142) Change the speech:
"I finished it several days ago," said Jack.

  • (A) Jack said that he had finished it several days earlier.
  • (B) Jack said that he finished it several days earlier.
  • (C) Jack said that he finish it several days ago.
  • (D) Jack said that he finished it several days previously.
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

143) Change the speech:
"Where will you be tomorrow," I said, "in case I have to ring you?"

  • (A) I asked where you will be the next day in case I will ring him.
  • (B) I asked where he would be the next day in case I had to ring him.
  • (C) I said to him where he will be in case I have to ring him.
  • (D) I enquired about his whereabouts the next day in case I would have to ring up.
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

144) Change the speech:
"You can't bathe in this sea," he said to me, "it's very rough."

  • (A) He said that I can't bathe in this sea because it's very rough.
  • (B) He said that you couldn't bathe in that sea if it was very rough.
  • (C) He said that I couldn't bathe in that sea as it was very rough.
  • (D) He said that you can't bathe in this sea since it was very rough.
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

145) Change the speech:
"I don't know why they haven't signed the papers and accepted the gift," said Crene to me.

  • (A) Crene told me that he didn't know why they hadn't signed the papers and accepted the gift.
  • (B) Crene told me that he don't know why they haven't signed the papers and accepted the gift.
  • (C) Crene told me that I don't know why they haven't signed the papers and accepted the gift.
  • (D) Crene said to me that he didn't know why they hadn't signed the papers and accepted the gift.
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Ram Sharma • 193.88K Points
Coach Biology

146) Heavy alcohol consuming people generally dies of

  • (A) Liver or stomach cancer
  • (B) Weakening of heart muscles leading to cardiac arrest
  • (C) Cirrhosis
  • (D) Blood cancer
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Ram Sharma • 193.88K Points
Coach Physics

150) A pond of clear water appears less deep than it really is. This is due to

  • (A) Reflection
  • (B) Refraction
  • (C) Dispersion
  • (D) The transparency of water
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of TET Department : 58 | Page : 15

Jump to

TAGs: TET mcqs, important TET mcqs, important TET questions, TET questions, mcq for TET, important mcq for TET, mcqs for TET, mcq questions for TET, mcq question for TET, prepare online for TET