20000+ Important MCQs for TET

20000+ MCQs for TET are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning TET MCQ Questions.


Learn TET MCQs with answers [Page 3 of Department 58]

G

Gaurav Lamba • 2.83K Points
Extraordinary Math

24) A shopkeeper marks his goods 20% above his cost price and gives 15% discount on the marked price. His gain percent is

  • (A) 1%
  • (B) 2%
  • (C) 5%
  • (D) 4%
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

G

Gaurav Lamba • 2.83K Points
Extraordinary Math

25) An article of cost price Rs.8,000 is marked at Rs.11,200. After allowing a discount of x% a profit of 12% is made. The value of x is

  • (A) 23%
  • (B) 22%
  • (C) 21%
  • (D) 20%
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

G

Gaurav Lamba • 2.83K Points
Extraordinary Math

26) A trader sells his goods at a discount of 20%. He still makes a profit of 25%. If he sells the goods at the marked price only, his profit will be

  • (A) 54.25%
  • (B) 50.25%
  • (C) 56.25%
  • (D) 25.56%
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

G

Gaurav Lamba • 2.83K Points
Extraordinary Math

27) The cost of manufacturing an article was Rs.900. The trader wants to gain 25% after giving a discount of 10%. The marked price must be :

  • (A) Rs.1000
  • (B) Rs.1200
  • (C) Rs.1500
  • (D) Rs.1250
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

G

Gaurav Lamba • 2.83K Points
Extraordinary Math

28) A shopkeeper buys an article for Rs.180. He wishes to gain 20% after allowing a discount of 10% on the marked price to the customer. The marked price will be

  • (A) Rs.300
  • (B) Rs.270
  • (C) Rs.210
  • (D) Rs.240
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

G

Gaurav Lamba • 2.83K Points
Extraordinary Math

29) The true discount on Rs.1, 860 due after a certain time at 5% is Rs.60. Find the time after which it is due.

  • (A) 1 year
  • (B) 9 months
  • (C) 10 months
  • (D) 8 months
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

G

Gaurav Lamba • 2.83K Points
Extraordinary Math

30) After allowing a discount of 12% on the marked price, a shopkeeper still gains 21%. The marked price is above the cost price by

  • (A) 42.5%
  • (B) 37.5%
  • (C) 25%
  • (D) 30%
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of TET Department : 58 | Page : 3

Jump to

TAGs: TET mcqs, important TET mcqs, important TET questions, TET questions, mcq for TET, important mcq for TET, mcqs for TET, mcq questions for TET, mcq question for TET, prepare online for TET