Home
Exams
TET MCQs
Page 9
20000+ Important MCQs for TET
20000+ MCQs for TET are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning TET MCQ Questions.
Learn TET MCQs with answers [Page 9 of Department 58]
81) Which of the following is not a valid domain name?
(A) www.yahoo.co.in
(B) www.yahoo.co.uk
(C) www.yahoo.com
(D) www.com.yahoo
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
82) Night blindness is caused by the deficiency of
(A) Vitamin C
(B) Vitamin A
(C) Vitamin D
(D) Vitamin B
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
83) Logarithm tables were invented by
(A) John Napier
(B) John Douglas
(C) John Doe
(D) John Harrison
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
84) Who invented Gunpowder?
(A) G. Ferdinand Von Zeppelin
(B) Sir Frank Whittle
(C) Leo H Baekeland
(D) Roger Bacon
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
85) Solar eclipse will take place when
(A) The earth is between the moon and the sun
(B) The moon does not lie on the line joining the sun and the earth
(C) The sun is between the moon and the earth
(D) The moon is between the sun and the earth
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
86) Rain water helps to increase the _________ to some extent.
(A) Phosphorous contents
(B) Calcium contents
(C) Potash contents
(D) Nitrogen contents
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
87) How many teeth does a normal adult dog have?
(A) 32
(B) 34
(C) 38
(D) 42
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
88) What is an FET?
(A) French Energy Transfer
(B) Field Effect Transformer
(C) Field Effect Transistor
(D) Farad Effect Transformer
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
89) If force is expressed in Newton and the distance in metre, then the work done is expressed in
(A) Kg wt
(B) Watt
(C) Kg wt m
(D) Joule
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
90) When was the first elevator built?
(A) 1743
(B) 1739
(C) 1760
(D) 1785
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of TET Department : 58 | Page : 9
Jump to Go
TAGs: TET mcqs, important TET mcqs, important TET questions,
TET questions, mcq for TET, important mcq for TET, mcqs for TET, mcq questions for TET, mcq question for TET, prepare online for TET