20000+ Important MCQs for TET

20000+ MCQs for TET are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning TET MCQ Questions.


Learn TET MCQs with answers [Page 16 of Department 58]

R

Ram Sharma • 193.88K Points
Coach Physics

151) A pond may be referred to as

  • (A) A community of plants and animals
  • (B) An artificial eco-system
  • (C) A biome
  • (D) A natural eco-system
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Ram Sharma • 193.88K Points
Coach Physics

152) The technique of recording and reproducing three-dimensional images of objects is known as

  • (A) Audiography
  • (B) Holography
  • (C) Photography
  • (D) Lexicography
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

155) Change the speech:
The teacher said, "Boys, what do you understand by this phrase ?"

  • (A) The teacher asked the boys what they understood by that phrase.
  • (B) The teacher asked the boys what they understood by this phrase.
  • (C) The teacher asked the boys what they understand by this phrase.
  • (D) The teacher asked the boys what they understand by that phrase.
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

156) Change the speech:
"I have to go into the town today", Mr. Rao said to the Station Master.

  • (A) Mr. Rao told the Station Master that he had to go into the town that day.
  • (B) Mr. Rao advised the Station Master that he had to go into the town that day.
  • (C) Mr. Rao spoke to the Station Master that he had to go into the town that day.
  • (D) Mr. Rao told the Station Master that he would go into the town that day.
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

157) Change the Speech:
Mother said to the baby, "Don't play with fire".

  • (A) Mother warned the baby to play with fire.
  • (B) Mother warned the baby not to play with fire.
  • (C) Mother forbade the baby not to play with fire.
  • (D) Mother requested the baby not to play with fire.
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

158) Change the speech:
"Do you know anything about Robots, Sonu?" said Meeta.

  • (A) Meeta asked Sonu whether he knows anything about Robots.
  • (B) Meeta asked Sonu if he know anything about Robots.
  • (C) Meeta asked Sonu if he had known anything about Robots.
  • (D) Meeta asked Sonu if he knew anything about Robots.
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

160) Change the speech:
David said to Anna, "Mona will leave for her native place tomorrow."

  • (A) David told Anna that Mona will leave for her native place tomorrow.
  • (B) David told Anna that Mona left for her native place the next day.
  • (C) David told to Anna that Mona would be leaving for her native place tomorrow.
  • (D) David told Anna that Mona would leave for her native place the next day.
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of TET Department : 58 | Page : 16

Jump to

TAGs: TET mcqs, important TET mcqs, important TET questions, TET questions, mcq for TET, important mcq for TET, mcqs for TET, mcq questions for TET, mcq question for TET, prepare online for TET