Home
Exams
TET MCQs
Page 2
20000+ Important MCQs for TET
20000+ MCQs for TET are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning TET MCQ Questions.
Learn TET MCQs with answers [Page 2 of Department 58]
11) A moving coil instrument can be used to measure
(A) High frequency alternating current
(B) Low frequency alternating current
(C) Direct current
(D) Direct current and alternating current both
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
12) In an atomic nucleus, neutrons and protons are held together by
(A) Gravitational forces
(B) Exchange forces
(C) Magnetic forces
(D) Coulombic forces
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
13) The formula C6H5-CO-CH3 represents
(A) Acetophenone
(B) Acetic acid
(C) Acetone
(D) Phenyl acetate
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
14) Open circuit test on transformer measures
(A) Impedance and insulation resistance
(B) Voltage regulation
(C) Eddy current loss
(D) Core loss
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
15) The property of a substance to absorb moisture from the air on exposure is called
(A) Desiccation
(B) Efflorescence
(C) Osmosis
(D) Deliquescence
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
16) Pencil 'lead' is made up of
(A) Lampblack
(B) Lead oxide
(C) Charcoal
(D) Graphite
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
17) In certain diseases antibiotics are administered. The object is
(A) Inhibit the growth of bacteria
(B) Produce toxins against bacteria
(C) Stimulate production of white blood cells for fighting the disease
(D) Stimulate production of antibodies
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
18) CORN FLAKES - Who made them first?
(A) Nabisco
(B) Quaker
(C) Archers
(D) Kellogg
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
19) Which of the following is used as a moderator in nuclear reactor?
(A) Thorium
(B) Radium
(C) Ordinary water
(D) Graphite
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
20) For what does the world owe Almon Strowger a debt of gratitude?
(A) Traffic Lights
(B) Automatic Telephone Exchanges
(C) Parking Meters
(D) Vending Machines
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of TET Department : 58 | Page : 2
Jump to Go
TAGs: TET mcqs, important TET mcqs, important TET questions,
TET questions, mcq for TET, important mcq for TET, mcqs for TET, mcq questions for TET, mcq question for TET, prepare online for TET