20000+ Important MCQs for TET

20000+ MCQs for TET are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning TET MCQ Questions.


Learn TET MCQs with answers [Page 8 of Department 58]

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Math

71) A and B can do a piece of work in 72 days. B and C can do it in 120 days, A and C can do it in 90 days. In how many days all the three together can do the work ?

  • (A) 150 days
  • (B) 60 days
  • (C) 80 days
  • (D) 100 days
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Math

72) If A and B together can complete a work in 18 days, A and C together in 12 days and B and C together in 9 days, then B alone can do the work in

  • (A) 40 days
  • (B) 30 days
  • (C) 18 days
  • (D) 24 days
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Math

73) A and B together can complete a piece of work in 72 days, B and C together can complete it in 120 days, and A and C together in 90 days. In what time can A alone complete the work ?

  • (A) 150 days
  • (B) 120 days
  • (C) 80 days
  • (D) 100 days
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Math

74) A and B together can do a piece of work in 10 days. A alone can do it in 30 days. The time in which B alone can do it is

  • (A) 20 days
  • (B) 15 days
  • (C) 10 days
  • (D) 12 days
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Math

75) If A and B together can finish a piece of work in 20 days, B and C in 10 days and C and A in 12 days, then A, B, C jointly can finish the same work in

  • (A) 7/60 days
  • (B) 60/7 days
  • (C) 30/7 days
  • (D) 30 days
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Math

76) A and B together can do a piece of work in 5 days and A alone can do it in 8 days. B alone can do the same piece of work in

  • (A) 16 4/5 days
  • (B) 40/3 days
  • (C) 34/3 days
  • (D) 63/5 days
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

K

Kartik Sharma • 7.98K Points
Tutor III Math

78) A train running at the speed of 60 km/hr crosses a pole in 9 seconds. What is the length of the train?

  • (A) 120 metres
  • (B) 180 metres
  • (C) 324 metres
  • (D) 150 metres
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

K

Kartik Sharma • 7.98K Points
Tutor III Math

79) A train 125 m long passes a man, running at 5 km/hr in the same direction in which the train is going, in 10 seconds. The speed of the train is:

  • (A) 45 km/hr
  • (B) 50 km/hr
  • (C) 54 km/hr
  • (D) 55 km/hr
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

K

Kartik Sharma • 7.98K Points
Tutor III Math

80) The length of the bridge, which a train 130 metres long and travelling at 45 km/hr can cross in 30 seconds, is:

  • (A) 200 m
  • (B) 225 m
  • (C) 245 m
  • (D) 250 m
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of TET Department : 58 | Page : 8

Jump to

TAGs: TET mcqs, important TET mcqs, important TET questions, TET questions, mcq for TET, important mcq for TET, mcqs for TET, mcq questions for TET, mcq question for TET, prepare online for TET