20000+ Important MCQs for TET

20000+ MCQs for TET are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning TET MCQ Questions.


Learn TET MCQs with answers [Page 13 of Department 58]

L

Lokendra Rathod • 2.31K Points
Master Math

121) A tank is 25 m long, 12 m wide and 6 m deep. The cost of plastering its walls and bottom at 75 paise per sq. m, is:

  • (A) Rs. 456
  • (B) Rs. 458
  • (C) Rs. 558
  • (D) Rs. 568
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Rohan Raj • 6.53K Points
Tutor III Math

122) A train 240 m long passes a pole in 24 seconds. How long will it take to pass a platform 650 m long?

  • (A) 65 sec
  • (B) 89 sec
  • (C) 100 sec
  • (D) 150 sec
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

V

Virat Bhati • 7.23K Points
Tutor III Math

123) A, B and C together earn Rs.150 per day while A and C together earn Rs.94 and B and C together earn Rs.76. The daily earning of ‘C’ is

  • (A) Rs.56
  • (B) Rs.20
  • (C) Rs.75
  • (D) Rs.34
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Manisha Agrawal • 9.34K Points
Tutor III Reasoning

124) Anjali says, “He is the only son of the father of my sister’s brother.” How is that person related to Anjali ?

  • (A) Uncle
  • (B) Cousin
  • (C) Father
  • (D) Brother
Correct Answer - Option (D)

Explanation :

The father of Anjali’s sister’s brother means father of Anjali. Only son of Anjali’s father means brother of Anjali

M

Manisha Agrawal • 9.34K Points
Tutor III Reasoning

125) Rajiv is the brother of Arun. Sonia is the sister of Sunil. Arun is the son of Sonia. How is Rajiv related to Sunil?

  • (A) nephew
  • (B) son
  • (C) father
  • (D) brother
Correct Answer - Option (A)

Explanation :

Rajiv is the brother of Arun. Arun is the son of Sonia. Rajiv is the son of Sonia. Sonia is the sister of Sunil.

Therefore, Rajiv is the nephew of Sunil.

M

Manisha Agrawal • 9.34K Points
Tutor III Reasoning

126) Introducing Reeta, Monica said, “She is the only daughter of my father’s only daughter.” How is Monica related to Reeta?

  • (A) Aunt
  • (B) Niece
  • (C) Mother
  • (D) Cousin
Correct Answer - Option (C)

Explanation :

Only daughter of Monica’s father means Monica herself.

Therefore, Monica is the mother of Reeta.

M

Manisha Agrawal • 9.34K Points
Tutor III Reasoning

127) Arun said, “This girl is the wife of the grandson of my mother”. Who is Arun to the girl ?

  • (A) Grandfather
  • (B) Husband
  • (C) Father
  • (D) Father-in-law
Correct Answer - Option (D)

Explanation :

Grandson of Arun’s mother means either son or nephew of Arun. Therefore, Arun is the father-in-law of that girl

M

Manisha Agrawal • 9.34K Points
Tutor III Reasoning

128) Pointing to Kapil, Shilpa said, “His mother’s brother is the father of my son, Ashish.” How is Kapil related to Shilpa?

  • (A) Niece
  • (B) Nephew
  • (C) Aunt
  • (D) Sister-in-law
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Manisha Agrawal • 9.34K Points
Tutor III Politics

129) What is ordinary Law ?

  • (A) Laws made by the High Court
  • (B) Laws made and enforced by the Government
  • (C) Laws made by the common people.
  • (D) Laws made by the Supreme Court
Correct Answer - Option (C)

Explanation :

An ordinary law is a normal law, generally distinguished from a constitutional law. It is made and enforced by the competent authorities of the State, and it determines the relations of the citizens to the State and to one another. An ordinary law requires only simple majority in Parliament.

You are learning MCQ Questions of TET Department : 58 | Page : 13

Jump to

TAGs: TET mcqs, important TET mcqs, important TET questions, TET questions, mcq for TET, important mcq for TET, mcqs for TET, mcq questions for TET, mcq question for TET, prepare online for TET