20000+ Important MCQs for TET

20000+ MCQs for TET are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning TET MCQ Questions.


Learn TET MCQs with answers [Page 5 of Department 58]

M

Monu Rathod • 7.03K Points
Tutor III Chemistry

41) Which among the following happens in an oxidation reaction ?

  • (A) Electrons are gained
  • (B) Electrons are lost
  • (C) Protons are gained
  • (D) Protons are lost
Correct Answer - Option (B)

Explanation :

Oxidation is the loss of electrons during a reaction by a molecule, atom or ion. When oxidation occurs, an element loses electrons and its oxidation number increases .i.e. it becomes more positive.

P

Praveen Singh • 36.81K Points
Coach Geography

44) In which direction earth spins on its axis?

  • (A) North to South
  • (B) West to East
  • (C) South to North
  • (D) East to West
Correct Answer - Option (B)

Explanation :

The Earth rotates (spins) on its axis from west to east.

  • This is why the Sun appears to rise in the east and set in the west.
  • This rotation takes approximately 24 hours, resulting in day and night.

Why not the others?

  • (A) North to South and (C) South to North – These describe direction along Earth's axis, not the direction of spin.
  • (D) East to West – Opposite of the actual rotation direction.

Therefore, Earth spins from west to east on its axis.

P

Praveen Singh • 36.81K Points
Coach Politics

45) If both the office of President and Vice-president vacant, who has been empowered the President function.

  • (A) Speaker of Loksabha
  • (B) Chief Justice
  • (C) Prime Minister
  • (D) Chief of Army Staff
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Radhika Singh • 4.69K Points
Extraordinary Physics

47) When a ship floats on water

  • (A) It displaces no water
  • (B) The mass of water displaced is more than the mass of the ship
  • (C) The mass of water displaced is less than the mass of the ship
  • (D) The mass of water displaced is equal to the mass of the ship
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

V

Vishal Gupta • 7.73K Points
Tutor III Reasoning

48) Pointing to a photograph, a man said, MI have no brother or sister but that man's father is my father's son." Whose photograph was it ?

  • (A) His nephew
  • (B) His own
  • (C) His son's
  • (D) His father's
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

V

Vishal Gupta • 7.73K Points
Tutor III Reasoning

49) Pointing out to a lady, a girl said, “She is the daughter-in-law of the grandmother of my father’s only Son ,” How is the lady related to the girl?

  • (A) Aunt
  • (B) Mother
  • (C) Cannot be determined
  • (D) Sister-in-law
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

V

Vishal Gupta • 7.73K Points
Tutor III Reasoning

50) Rajiv is the brother of Atul. Sonia is the sister of Sunil. Atul is the son of Sonia. How is Rajiv related to Sonia ?

  • (A) Nephew
  • (B) Son
  • (C) Father Inspector
  • (D) Brother
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of TET Department : 58 | Page : 5

Jump to

TAGs: TET mcqs, important TET mcqs, important TET questions, TET questions, mcq for TET, important mcq for TET, mcqs for TET, mcq questions for TET, mcq question for TET, prepare online for TET