Home
Exams
TET MCQs
Page 19
20000+ Important MCQs for TET
20000+ MCQs for TET are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning TET MCQ Questions.
Learn TET MCQs with answers [Page 19 of Department 58]
181) Amalgams are
(A) Alloys which have great resistance to abrasion
(B) Highly coloured alloys
(C) Alloys which contain carbon
(D) Alloys which contain mercury as one of the contents
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
182) Primitive man first learnt
(A) To grow grain
(B) To make fire
(C) To tame animals
(D) To make a wheel
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
183) Let a thin capillary tube be replaced with another tube of insufficient length then, we find water
(A) Depressed
(B) Will overflow
(C) Change its meniscus
(D) Will not rise
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
184) The inexpensive and commonly used variety of glass is called soda glass. It is called so because
(A) Is made using soda(sodium carbonate)
(B) Was used initially for making bottles of soda(carbonated drink)
(C) Was initially used for storing sodium carbonate
(D) Is made using soda lime
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
185) The most important ore of aluminium is
(A) Bauxite
(B) Calamine
(C) Calcite
(D) Galena
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
186) A 10 cm long conductor is linked with a magnetic field of 1 weber/sq. m. When a current of 10 A passes through it, it will experience a force of
(A) 0.1 N
(B) 10 N
(C) 0.01 N
(D) 1 N
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
187) The power factor at resonance in R-L-C parallel circuit is
(A) 0.5 leading
(B) 0.5 lagging
(C) Zero
(D) Unity
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
188) Railway tracks are banked on curves
(A) Necessary centripetal force may be obtained from the horizontal component of the weight of the train
(B) The train may not fly off in the opposite direction
(C) Necessary centrifugal force may be obtained from the horizontal component weight of the train
(D) To avoid frictional force between the tracks and wheels
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
189) Nautical mile is a unit of distance in
(A) Space
(B) Navigation
(C) Aviation
(D) None of these
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
190) Marsh gas is
(A) Nitrogen
(B) Methane
(C) Hydrogen
(D) Ethane
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of TET Department : 58 | Page : 19
Jump to Go
TAGs: TET mcqs, important TET mcqs, important TET questions,
TET questions, mcq for TET, important mcq for TET, mcqs for TET, mcq questions for TET, mcq question for TET, prepare online for TET