Home
Exams
TET MCQs
Page 18
20000+ Important MCQs for TET
20000+ MCQs for TET are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning TET MCQ Questions.
Learn TET MCQs with answers [Page 18 of Department 58]
171) Find the odd number / letters / word from the given alternative:
(A) Green
(B) Pink
(C) Indigo
(D) Violet
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
172) Find the odd number / letters / word from the given alternative:
(A) Troop
(B) Group
(C) Mob
(D) Class
Correct Answer - Option
(C)
Explanation :
All except Mob represent well- organised group.
173) Find the odd number / letters / word from the given alternative:
(A) IMF
(B) SAARC
(C) UNICEF
(D) WHO
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
174) Find the odd number / letters / word from the given alternative:
(A) Infrared Rays
(B) Radio waves
(C) X-rays
(D) Ultraviolet Rays
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
175) Rainbow is due to
(A) Absorption of sunlight in minute water droplets
(B) Refraction and reflection of sunlight by water droplets
(C) Diffusion of sunlight through water droplets
(D) Ionisation of water deposits
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
176) Find the odd number / letters / word from the given alternative:
(A) Afghanistan
(B) Bhutan
(C) India
(D) Pakistan
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
177) Find the odd number / letters / word from the given alternative:
(A) Physics
(B) Chemistry
(C) Biology
(D) Geography
Correct Answer - Option
(D)
Explanation :
All except Geography are branches of science.
178) A watt meter can be connected to a high current circuit by using
(A) Shunt
(B) Current transformer
(C) Eddy current transformer
(D) Potential transformer
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
179) Of the following taxonomic category which is the most inclusive (i.e. is the highest in hierarchy)?
(A) Order
(B) Subspecies
(C) Genus
(D) Class
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
180) In which of the following pairs, the two substances forming the pair are chemically most dissimilar?
(A) Charcoal and diamond
(B) Chalk and marble
(C) Sugar and paper
(D) Butter and paraffin wax
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of TET Department : 58 | Page : 18
Jump to Go
TAGs: TET mcqs, important TET mcqs, important TET questions,
TET questions, mcq for TET, important mcq for TET, mcqs for TET, mcq questions for TET, mcq question for TET, prepare online for TET