20000+ Important MCQs for TET

20000+ MCQs for TET are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning TET MCQ Questions.


Learn TET MCQs with answers [Page 6 of Department 58]

V

Vishal Gupta • 7.73K Points
Tutor III Reasoning

51) Pointing towards a person in a photograph, Anjali said, “He is the only son of the father of my sister's brother." How is that person related to Aryali ?

  • (A) Cousin
  • (B) Mother
  • (C) Father
  • (D) Brother
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

V

Vishal Gupta • 7.73K Points
Tutor III Reasoning

52) Pointing to a photograph Rasika said, "He is the grand son of my grandmother's only son, "How is the boy in photograph related to Rasika?

  • (A) Brother
  • (B) Either Nephew or Son
  • (C) Son
  • (D) Uncle
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

V

Vishal Gupta • 7.73K Points
Tutor III Reasoning

53) Pointing towards a girl in the picture, Sunita said, “She is the mother of Renu, whose father is my son.” How is Sunita related to that girl in the picture?

  • (A) Aunt
  • (B) Cousin
  • (C) Mother
  • (D) None of these
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

V

Vishal Gupta • 7.73K Points
Tutor III Reasoning

54) Vijay says “Ananda’s mother is the only daughter of my mother”. How is Ananda related to Vijay?

  • (A) Brother
  • (B) Father
  • (C) Grand Father
  • (D) Nephew
Correct Answer - Option (D)

Explanation :

Only daughter of Vijay’s mother means sister of Vijay. Sister of Vijay is mother of Anand.

Therefore, Anand is nephew of Vijay

V

Vishal Gupta • 7.73K Points
Tutor III Reasoning

55) Rahul told Anand, “Yesterday I defeated the only brother of the daughter of my grandmother.” Whom did Rahul defeat ?

  • (A) Father-in-law
  • (B) Son
  • (C) Father
  • (D) Brother
Correct Answer - Option (C)

Explanation :

Daughter of grandmother — Aunt; Aunt's only brother — Father.

V

Vishal Gupta • 7.73K Points
Tutor III Reasoning

56) Pointing toward a girl, a man said, "She is daughter of only son of my father's wife. "How girl is related to man?

  • (A) Aunt
  • (B) Daughter
  • (C) Mother
  • (D) Sister
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

V

Vishal Gupta • 7.73K Points
Tutor III Reasoning

57) Tarun is the father of Rohit. Rohit is the brother of Kala. Kala is the wife of Dilip. How is Dilip related to Rohit ?

  • (A) Brother-in-law
  • (B) Uncle
  • (C) Father-in-law
  • (D) Son
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

Y

Yashika • 3.75K Points
Extraordinary English

58) Idioms and phrases for- While away

  • (A) To be on time
  • (B) To utilize time efficiently
  • (C) To be late
  • (D) Spend time uselessly
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

Y

Yashika • 3.75K Points
Extraordinary English

59) Idioms and phrases for- To go for broke

  • (A) Losing all money in an effort to revive a failing business
  • (B) Failure in relationship or partnership
  • (C) To start again after failing in a business.
  • (D) To risk everything in an all-out effort
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

Y

Yashika • 3.75K Points
Extraordinary English

60) Idioms and phrases for- Not one's cup of tea

  • (A) To accept defeat even before attempting to take up the challenge
  • (B) Not one's choice or preference
  • (C) To stop having breakfast
  • (D) To be satisfied with less
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of TET Department : 58 | Page : 6

Jump to

TAGs: TET mcqs, important TET mcqs, important TET questions, TET questions, mcq for TET, important mcq for TET, mcqs for TET, mcq questions for TET, mcq question for TET, prepare online for TET