Home
Exams
TET MCQs
Page 11
20000+ Important MCQs for TET
20000+ MCQs for TET are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning TET MCQ Questions.
Learn TET MCQs with answers [Page 11 of Department 78]
101) The number of chambers in a human heart is
(A) Two
(B) Five
(C) Four
(D) Three
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
102) Washing of peeled vegetables removes the vitamin
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
103) The branch of agriculture which deals with the feeding, shelter, health & breeding of the domestic animals is called
(A) Dairy Science
(B) Veterinary Science
(C) Poultry
(D) Animal Husbandry
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
104) The branch of agriculture which deals with the feeding, shelter, health & breeding of the domestic animals is called
(A) Dairy Science
(B) Veterinary Science
(C) Poultry
(D) Animal Husbandry
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
105) DNA test was developed by
(A) Dr. V.K. Kashyap
(B) Gregor Mendel
(C) Watson & Crick
(D) Dr. Alec Jeffreys
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
106) The carbon dioxide content in the air that we exhale is about
(A) 4%
(B) 12%
(C) 16%
(D) 8%
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
107) The concept of tissue culture was introduced by
(A) Halfmeister
(B) Hanstein
(C) Hanning
(D) Haberlandt
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
108) The vitamin which is very labile & easily destroyed during cooking in addition storage is vitamin
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
109) Fist is a 1st class protein as it contains
(A) all essential fatty acids
(B) non-essential amino acids
(C) essential amino-acids
(D) no amino acid
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
110) The science dealing with the study of teeth is
(A) Cosmology
(B) Ornithology
(C) Phenology
(D) Odontology
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of TET Department : 78 | Page : 11
Jump to Go
TAGs: TET mcqs, important TET mcqs, important TET questions,
TET questions, mcq for TET, important mcq for TET, mcqs for TET, mcq questions for TET, mcq question for TET, prepare online for TET