Home
Exams
TET MCQs
Page 3
20000+ Important MCQs for TET
20000+ MCQs for TET are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning TET MCQ Questions.
Learn TET MCQs with answers [Page 3 of Department 78]
21) Find the odd number / letters / word from the given alternative:
(A) AEIO
(B) BFJN
(C) CGKO
(D) DHLP
Correct Answer - Option
(A)
Explanation :
In all other groups, there is a gap of three letters between every two consecutive letters.
22) Find the odd number / letters / word from the given alternative:
(A) DECB
(B) GDFE
(C) HKIJ
(D) JFHG
Correct Answer - Option
(D)
Explanation :
All other groups consist of four consecutive letters, though not in order.
23) Choose the missing terms out of the given alternatives : Y, B, T, G, O, ?
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
24) Electricity is transmitted over long distances
(A) It is fast
(B) There is less wastage of energy
(C) It is safer
(D) It is cheaper
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
25) A cockroach has
(A) Three pairs of walking legs
(B) Two pairs of walking legs
(C) Four pairs of walking legs
(D) One pair of walking legs
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
26) What principle/law explains the working of the hydraulic brakes in automobiles -
(A) Posieulle's principle
(B) Bernoulli's law
(C) Archimedes' principle
(D) Pascal's law
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
27) Echolocation is exhibited by
(A) Man
(B) Bats
(C) Cats
(D) Owl
Correct Answer - Option
(B)
Explanation :
Bats exhibit echolocation system wherein ultrasonic sound is produced to perceive objects coming in its way.
28) In which country is the Vesuvius volcano located?
(A) Asia
(B) America
(C) Italy
(D) Japan
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
29) Who among the following used gold currencies on a large scale?
(A) Greek people
(B) The Mauryans
(C) Shungas
(D) Krishna rulers
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
30) Where was the most famous center of education in the Mauryan period?
(A) Vaishali
(B) Taxila
(C) Ujjain
(D) Nalanda
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of TET Department : 78 | Page : 3
Jump to Go
TAGs: TET mcqs, important TET mcqs, important TET questions,
TET questions, mcq for TET, important mcq for TET, mcqs for TET, mcq questions for TET, mcq question for TET, prepare online for TET