Home
Exams
TET MCQs
Page 18
20000+ Important MCQs for TET
20000+ MCQs for TET are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning TET MCQ Questions.
Learn TET MCQs with answers [Page 18 of Department 78]
171) Which of the following is NOT a Union Territory?
(A) Daman and Diu
(B) Puducherry
(C) Shillong
(D) Lakshadweep
Correct Answer - Option
(C)
Explanation :
Nagaland was given the status of State of Indian Union in 1961 and it was formally inaugurated on December 1, 1963.
172) In which state is the Renuka Lake located?
(A) Arunachal Pradesh
(B) Uttar Pradesh
(C) Himachal Pradesh
(D) Madhya Pradesh
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
173) River Sutlej enters India through which pass?
(A) Lipulekh
(B) Shipki la
(C) Zoji la
(D) Nathula
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
174) Which one of the following processes of weathering belongs to both mechanical and chemical weathering ?
(A) Hydration
(B) Exfoliation
(C) Carbonation
(D) Crystallization
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
175) Where is the Dudhsagar waterfalls located?
(A) Maharashtra
(B) Kerala
(C) Goa
(D) Karnataka
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
176) Which of the following Indian states does NOT share its boundaries with Nepal?
(A) Sikkim
(B) Assam
(C) Uttarakhand
(D) West Bengal
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
177) Which among the following is the largest museum in India
(A) Salarjung Museum
(B) Indian Museum
(C) SubhashChandraBose Museum
(D) Tagore museum
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
178) Old name of Mahabharata?
(A) Jai Samhitha
(B) Vrahat Katha
(C) Rajatarangini
(D) Saritsagar Katha
Correct Answer - Option
(A)
Explanation :
How the name changed has so many stories. One of them is
In the beginning, Mahabharata has 8800 Slokas and after that it reached to 24000 Slokas. And then it was named as The Great Bharata i.e, Mahabharata.
179) Which of the following one of the following is not a mosquito borne disease
(A) Filariasis
(B) Malaria
(C) Dengue fever
(D) Sleeping sickness
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
180) Which of the following is the largest blood vessel in human body
(A) Tunica Intima
(B) Anatomises
(C) Atrium
(D) Aorta
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of TET Department : 78 | Page : 18
Jump to Go
TAGs: TET mcqs, important TET mcqs, important TET questions,
TET questions, mcq for TET, important mcq for TET, mcqs for TET, mcq questions for TET, mcq question for TET, prepare online for TET