20000+ Important MCQs for TET

20000+ MCQs for TET are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning TET MCQ Questions.


Learn TET MCQs with answers [Page 13 of Department 78]

D

Deepak Sahoo • 10.78K Points
Tutor II English

124) Find the error part:
I cannot permit you (A)/ to leave the class (B)/ unless the teacher comes (C)/ and instructs me in the matter (D)

  • (A) A
  • (B) B
  • (C) C
  • (D) D
Correct Answer - Option (C)

Explanation :

Replace 'unless' by 'until' is used in reference to time while 'unless' is used in reference to condition.

D

Deepak Sahoo • 10.78K Points
Tutor II English

125) Find the error part:
The patient would (A)/ have died (B)/ when the doctor had not (C)/ com in time (D)

  • (A) A
  • (B) B
  • (C) C
  • (D) D
Correct Answer - Option (C)

Explanation :

Replace 'when' by if. This is a conditional structure .

D

Deepak Sahoo • 10.78K Points
Tutor II English

126) Find the error part:
Three years have passed (A)/ that I returned from (B)/ USA and (C)/ settled here (D)

  • (A) A
  • (B) B
  • (C) C
  • (D) D
Correct Answer - Option (B)

Explanation :

Replace 'that' by 'since'.

D

Deepak Sahoo • 10.78K Points
Tutor II English

127) Find the error part:
The captain asked (A)/ the players to go (B)/ to market and buy some fruits (C)/ as apples, oranges, bananas etc.(D)

  • (A) A
  • (B) B
  • (C) C
  • (D) D
Correct Answer - Option (D)

Explanation :

Replace 'as' by 'like'. 'As' is used with nominative and 'like' with objective pronoun.

D

Deepak Sahoo • 10.78K Points
Tutor II English

128) Find the error part:
Both the rich (A)/ along with the poor (B)/ are responsible for a great many vices (C)/ with which our country is inflicted (D)

  • (A) A
  • (B) B
  • (C) C
  • (D) D
Correct Answer - Option (B)

Explanation :

Replace 'along with the' by 'and'. The construction is both....and.

D

Deepak Sahoo • 10.78K Points
Tutor II English

129) Find the error part:
Since the festival of Diwali is approaching, (A)/ my son has bought (B)/ many fireworks (C)/ as rockets, crackers etc. (D)

  • (A) A
  • (B) B
  • (C) C
  • (D) D
Correct Answer - Option (D)

Explanation :

Replace 'as' by 'like'.

D

Deepak Sahoo • 10.78K Points
Tutor II English

130) Find the error part:
No sooner did we (A)/ find out a solution (B)/ to the problem (C)/ when another problem cropped up (D)

  • (A) A
  • (B) B
  • (C) C
  • (D) D
Correct Answer - Option (D)

Explanation :

Replace 'when' by 'then'. Use 'then' with 'No sooner'.

You are learning MCQ Questions of TET Department : 78 | Page : 13

Jump to

TAGs: TET mcqs, important TET mcqs, important TET questions, TET questions, mcq for TET, important mcq for TET, mcqs for TET, mcq questions for TET, mcq question for TET, prepare online for TET