Home
Exams
TET MCQs
Page 12
20000+ Important MCQs for TET
20000+ MCQs for TET are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning TET MCQ Questions.
Learn TET MCQs with answers [Page 12 of Department 78]
111) Food for the developing foetus is supplied by the
(A) Placenta
(B) Allantosis
(C) Uterus
(D) Ovary
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
112) Which of the following plant is called 'Herbal Indian Doctor' -
(A) Tulsi
(B) Neem
(C) Mango
(D) Amla
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
113) Who among the following discovered that Malaria was caused by female Anopheles
(A) Louis Pasteur
(B) Robert Koch
(C) Ronald Ross
(D) Edward Jenner
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
114) Which of the following vitamin is produced in human body by exposing it to early morning sun-rays
(A) Vitamin A
(B) Vitamin D
(C) Vitamin C
(D) Vitamin B
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
115) When we eat cauliflower we consume
(A) Inflorescence
(B) Flower
(C) Leaf
(D) Stem
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
116) Protein is considered as a
(A) Energy producer
(B) Regulator
(C) Bulk increaser
(D) Body builder
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
117) A person of blood group AB can receive blood from a person of
(A) Only group AB
(B) Only group A
(C) Only group B
(D) Any blood group
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
118) An invertebrate does not have
(A) Notochord
(B) Haemocoel
(C) Gills
(D) Body cavity
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
119) Flat footed camels can walk easily in sandy deserts as
(A) pressure on the sand is increased by increasing the area of the surface in contact
(B) pressure on the sand is increased by decreasing the area of the surface in contact
(C) pressure on the sand is decreased by increasing the area of the surface in contact
(D) pressure on the sand is decreased by decreasing the area of the surface in contact
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
120) An instrument for measuring blood pressure is called
(A) Spirometer
(B) Sphygmomanometer
(C) Barometer
(D) Haemocytometer
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of TET Department : 78 | Page : 12
Jump to Go
TAGs: TET mcqs, important TET mcqs, important TET questions,
TET questions, mcq for TET, important mcq for TET, mcqs for TET, mcq questions for TET, mcq question for TET, prepare online for TET